sâmbătă, 17 mai 2014

Curent și apă caldă, obținute din margarină, înghețată sau maioneză

Produsele alimentare expirate precum margarina, înghețata, muștarul, maioneza sau ketchup-ul vor fi transformate în energie regenerabilă, în cadrul unui proiect unic în România.

Și asta după ce compania Unilever a semnat un parteneriat cu Grupul Genesis Biopartner, prin care își ia angajamentul să livreze, pentru a fi transformate în energie, toate deșeurile provenite din alimentele expirate de la depozitul său din Ariceștii Rahtivani,  județul Prahova.

Deșeurile alimentare vor fi procesate în fabrica de biogaz construită și amplasată în comuna Filipeștii de Pădure, din județul Prahova. Produsele vor fi transformate în biogaz și, ulterior, în energie regenerabilă, în cogenerare.


Energia electrică astfel obținută este livrată în rețeaua națională, iar energia termică, sub formă de abur și apă caldă, către un consumator local.

Stația de la Filipeștii de Pădure procesează zilnic o cantitate de 50 de tone de substrat organic, având  o capacitate de 1MW/h electric și 1,2MW/h termic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu