vineri, 9 mai 2014

Becul care imită un apus de soare

Becurile cu LED au început de pa acum lupta pentru a cuceri piața obiectelor de iluminat. Săptămâna aceasta un nou bec LED a atras atenția prin originalitatea lui
Cei de la Saffron au conceput becul Drift Light, un obiect de iluminat care e gândit să imite un apus de soare.
sursa foto: YahooNews
Mai exact acesta poate fi astfel setat încât atunci când adormi becul să nu se stingă brusc, ci foarte încet, ca și cum ar apune soarele.
De asemenea, noaptea, dacă mergi la baie becul nu se aprinde la capacitate maximă, ca să te orbească, ci oferă o lumină obscură. Acest bec ar urma să coste în jur de 20 de euro.


În urmă cu aproximativ o lună și LG a anunțat un bec LED inteligent. Acesta are 10W și iese în evidență prin faptul că se poate conecta prin Wi-Fi și Bluetooth cu smartphone-ul sau tableta ta. Deocamdată funcționează cu dispozitivele Android și iOS.
Printre altele, becul LED de la LG, dacă este setat, se poate aprinde intermitent atunci când te sună cineva pe telefon  și îl poți gestiona de la distanță, prin internet. De asemenea, se poate aprinde și stinge pe ritmul muzicii. Un bec LG costă aproximativ 32 de dolari și deocamdată s-a lansat doar în magazinele din Coreea de Sud.
Noua tehnologie din industria becurilor, cea cu LED, le dă mai multă libertate de creativitate producătorilor. Cei de la Philips au făcut primul pas și au prezentat primul bec cu o formă plată în urmă cu câteva săptămâni. Acum au apărut și în magazinele online, iar prețul anunțat este de aproximativ 10 dolari.
Philips Slimstyle LED luminează cât un bec clasic de 60W. Asta înseamnă că are un consum de doar 10,5W și o durată de viață de aproximativ 25.000 de ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu