vineri, 16 mai 2014

Alo, am o camera de zugravit!

Cea mai mare problema pe care o au oamenii si in mod special tineri, atunci cand se muta dintr-un oras in altul este gasirea unei locuinte. Si, asta nu pentru ca ar fi o lipsa de informatii pe acest domeniu, cel al inchirieilor, ci a preturilor cu care se pot inchiria. Pe langa aceasta problema reala, dar pe car nu o voi detalia acum ci intr-un alt articol, mai apare o problema!
Dupa ce bati palma cu proprietarul si, stabilesti amanuntele privin plata facturilor, a cheriei, etc., trebuie sa cauti un zugrav pentru a face o curatenie generala. In mod sigur cel dinainte a lasat urme dupa "plecare"
Fac o paranteza sa va spun ca am un amic care intr-un an de zile, a patit-o de doua ori...odata un vecin de la trei, el stand la doi, avea probleme cu propria cadita de la dusul din baie si l-a inundat... si pe el si, pe vecinul de la etajul 1.

A doua oara s-a produs, in dormitor un scurt circuit si s-au ars sigurantele aflate deasupra usii...a trebuit sa refaca, sa zugraveasca din nou, tot holul...

Acum, cand te afli in astfel de situtii, te gandesti, la cine sa apelezi? Te gandesti in primul rand la cei pe care ii cunosti, daca sunt priceputi la asa ceva, cu siguranta poti sa apelezi la ei...costurile fiind mai mici... Dar, calitatea nu va fi foarte inalta...zic eu!

Daca locuiesti in Bucuresti si cauti un zugrav din Bucuresti, acum iti este cu mult mai usor. De ce? Pentru ca sunt intreprinzatori care s-au gandit ca oamenii au nevoie de servicii de calitate si, cu ajutorul internetului si al motorului de cautare Google, tastezi: zugrav si gasesti profesionistul sau echipa de profesionisti, care iti vor zugravi locuinta. Pe site ai nr. de telefon disponibil non-stop.
Un om OM bun la toate nu e tot timpul o singura si aceeasi persoana, este fie o alta persoana(meserias) sau o echipa de profesionisti. In functie de lucrare pe care o ai: unul e un bun electrician, altul e un zugrav bun sau lacatus, sau un bun instalator. Important e ca atunci cand vei avea nevoie de un bun meserias, sa nu mai trebuiasca sa il cauti prin amici, colegi, prieteni sau zecile de anunturi, ci sa il poti cauta intr-un singur loc. Iar, atunci cand te hotaresti sa pui mana pe telefon si sa suni:

Alo, am o camera de zugravit!. Imi puteti trimite un meserias?”, iar de la captul celalalt sa ti se raspunda: „Spuneti, va rugam, adresa si va trimitem zugravul”. Nu ca-i mai simplu si, mai eficient.

4 comentarii:

 1. asta cam asa e ...tineri au in general o asemenea problema...

  RăspundețiȘtergere
 2. După mai multe mutări succesive, să știi că ajungi să te specializezi în zugrăvit. O igienizare este necesară, mai ales în cazul locuințelor mai ieftine. Dacă nu te pricepi tu însuți, e bine să știi unde poți găsi pe cineva care se pricepe. Apropo, și noi am pățit-o în primăvara asta cu vecinii de deasupra. N-a fost inundație propriu-zisă, doar s-a tot infiltrat apa în tavanul nostru din baie, căci avea probleme cu o țeavă din perete care picura, nu a fost mai grav, din fericire. Dar de zugrăvit tot ar fi cazul. Într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Până una-alta, merge și așa. Week-end plăcut!

  RăspundețiȘtergere
 3. caut si eu un zugrav bun,
  am de dat cu lavabil intr-un hol si un dormitoe...stii cat se mai ia de metru patrat?

  RăspundețiȘtergere