marți, 22 aprilie 2014

Un om puternic nu se cearta si nu este agresiv,

Un om cu adevarat puternic in interiorul sau nu va simti niciodata dorinta de a barfi sau de a emita rautati la adresa cuiva. Integritatea si demnitatea sa il impiedica sa aiba astfel de comportamente.

Un om puternic nu manipuleaza si nu-i santajeaza (emotional sau altfel) pe altii pentru ca sa faca pentru el ceea ce el nu vrea sau nu poate sa faca, ci isi gaseste in interiorul sau resursele ca sa obtina ceea ce doreste de la viata.

Un om puternic nu asteapta de la nimeni sa-i rezolve probleme si nu este dependent de nimeni pentru ca stie ca el are deja tot ceea ce-i trebuie ca sa traiasca viata asa cum o viseaza.


Un om puternic nu simte nevoia sa poarte masti, nu este ipocrit, dual sau oportunist si nu-si schimba discursul sau comportamentul in functie de avantajele pe care poate sa le obtina de la ceilalti fiind "cameleonic". El traieste si se manifesta intotdeauna in acord cu sine insusi, cu verticalitatea sa interioara, cu valorile si principiile sale.

Un om puternic nu se cearta si nu este agresiv, ci alege intodeauna comunicarea, calmul si asertivitatea (respectul pentru sine insusi si pentru celalalt in acelasi timp). Daca intalneste persoane conflictuale, intelege faptul ca ei se manifesta asa pentru ca in exterior isi arata realitatea lor interioara si nu ia la modul personal comportamentul lor. Daca nu poate sa ajunga la un consens, se distanteaza de acele persoane.

Un om cu adevarat puternic cauta intotdeauna raspunsurile in interiorul sau si nu se lasa influentat decat de acele persoane care sunt exemple pentru el si il pot sustine in evolutia sa.

Un om puternic se bucura de viata, intelegand faptul ca totul este trecator si in continua schimbare. Nu se opune schimbarii, ci o imbratiseaza deoarece stie ca are toate resursele in interiorul sau care sa-i permita sa fie flexibil si sa se adapteze la cerintele vietii.

Un om puternic nu se victimizeaza si nu se vaita, ci isi traieste viata avand o mentalitate de invingator!

7 comentarii:

  1. echilibru si armonie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunoaste-te pe tine insuti inseamna in primul rand a da valul jos de pe imaginea de sine urzita din aspiratii nobile si a accepta care ne sunt slabiciunile si dorintele ascunse pe care le dorim vindecate sau indeplinite de celalalt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos articolul tau!
    Un gând bun si o seara minunata îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Articol foarte reusit, felicitari. Un om puternic se poate adapta oricarei situatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ms!

      PS. Am intrat pe site la tine, am vrut sa fac un comentariu si nu a mers!?!

      Ștergere