vineri, 25 aprilie 2014

Trag tare ca mai incolo sa pot sta relaxat

Majoritatea oamenilor isi traiesc viata dupa o reteta clara: merg la scoala, isi aleg (sau parintii le aleg) o meserie, se casatoresc repede (nu cumva sa depasesti varsta de 30 de ani si sa nu fi casatorit si cu copii), isi iau o casa cu rate la banca pe 35 de ani, iar asta inseamna sa fii stresat in fiecare luna ca trebuie sa platesti rata, astfel ca nu iti permiti sa-ti schimbi job-ul sau meseria daca iti dai seama ca nu-ti place (sau chiar urasti ceea ce faci)... Viata se imparte intre responsabilitatile de la job, viata de familie incarcata de diferite tensiuni pentru ca ambii parteneri sunt stresati si suprasaturati de griji, asteptand cu nerabdare weekendul in care fac aceleasi lucruri repetitive cu un cerc restrans de oameni si in cele mai fericite cazuri isi permit un concediu sau maximum doua pe an.


Bucuria, fericirea, implinirea, unde sunt ele? Dupa ce cresc copiii? Dupa ce iesi la pensie? Te opresti vreodata sa te gandesti la cum arata viata ta? Care este calitatea vietii tale? Pentru ce toata aceasta goana nebuna?

Zi dupa zi, an dupa an, viata trece pe langa tine si tu esti prins in acest carusel fara sa-ti mai pui problema ca poti sa cobori din el... cu fiecare zi ce trece pe chipul tau se citeste oboseala, stresul, ingrijorarea, resemnarea, tristetea, lipsa bucuriei, ajungi sa traiesti cu pastile ca sa poti trece diferitele dureri fizice sau emotionale si companiile farmaceutice fac profit pentru ca tu nu stii ca poti sa traiesti si altfel.

Amanarea fericirii pentru un moment nedefinit din viitor nu este o solutie, ci o capcana... "trag tare acum ca mai incolo sa pot sa stau relaxat" nu este o varianta viabila ci doar un mod prin care te pacalesti singur. Chiar crezi ca la batranete vei mai avea sanatatea si elanul tineretii ca sa te bucuri de viata? Traind acum in felul in care o faci, vei uita ce inseamna sa te bucuri sau sa te relaxezi... mintea ta este atat de obisnuita cu stresul ca nu se poate deconecta si va fi la fel si mai tarziu.

Opreste-te putin si uita-te la felul in care traiesti, iar daca observi ca bucuria de a trai lipseste din existenta ta spune-ti STOP acum... si porneste pe un alt drum, in care deciziile si actiunile tale se bazeaza pe ceea ce simti si stii ca te face fericit

7 comentarii: