joi, 24 aprilie 2014

Genele predispun, nu dispun.

Fiecare dintre noi a mostenit de la parintii sai diferite tare genetice, insa declansarea unei boli datorita acestor defecte nu este o certitudine. Daca se declanseaza o boala inseamna ca sistemul imunitar este slabit, iar sistemul imunitar nu functioneaza in parametrii optimi datorita unui stil de viata necorespunzator: alimentatie gresita, lipsa miscarii si a odihnei, si cel mai important factor - stresul.

Sigur ai observat si tu ca in perioadele in care esti stresat, trist sau suparat (pentru mai mult sau mai putin timp), ai tendinta sa te imbolnavesti - fie racesti mai des, fie se declanseaza anumite boli spre care ai o predispozitie genetica. In astfel de perioade limfocitele T Killer, care sunt soldatii principali ai sistemului tau imunitar, incep sa functioneze defectuos sau haotic si tu nu mai ai apararea optima.


O viata echilibrata, in care te hranesti corespunzator, faci miscare, te odihnesti suficient si ai o gandire rationala, pozitiva, este precursorul mentinerii starii de sanatate.

Mintea sanatoasa inseamna atat de mult pentru un corp sanatos, asa ca ai grija de tine si de felul in care traiesti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu