miercuri, 30 aprilie 2014

Educatie: Viata nu este un picnic!

Daca ne-am cunoaste adevarata valoare sau mai bine zis, daca am cunoaste adevaratul scop al omului pe pamant, nu am ramane atat de indiferenti la tot ceea ce se petrece in jurul nostru: Familie, Rude, Prieteni si chiar Necunoscuti. Din pacate, nu am fost educati in aceasta idee, si uite asa, ne-am ratacit printre povestile cu iz de adevar prin care unii si-au construit palate, iar altii se infrupta din putinul omului de rand, povestind si cantand, an dupa an aceleasi povesti cu iz dee.....numai adevar nu-l poti numi, deoarece ei canta cum sa-l ajuti pe cel nevoias iar cu cealalta mana indeasa in buzunar lovele chiar daca primesc chenzina de la stat, si multe alte oportunitati care le sunt oferite. Acest gen de om este numit: Educator spiritual!!


Despre ceilalti educatori nu mai este cazul sa povestesc, doar bine vedem ce se petrece in jurul nostru, dar sa nu uitam ca in aceasta grupa intram si noi.
Cum bine stim, nu orice om poate ajunge sa studieze la Oxford, Cambridge sau la Harvard, in schimb, orice om, fie el chiar si un om simplu isi poate da seama de ce este bine si de cei rau, nu iti trebuie facultate pentru a intelege legile nescrise, adica, cele morale...parerea mea! Din pacate si cu cea mai dureroasa parere de rau, majoritatea educatorilor au un comportament asemanator lui Aristotel...adica, la scoala sau facultate, este, domnul sau doamna profesoara, iar in rest, este si el/ea Om, adica, poate afisa comportamentul omului de rand! Hmm...Mie, nu mi se pare ceva sanatos, iar acest fapt il pot asemana cu comportamentul unui tata care spune copiilor ca nu este sanatos sa bei alcool, in schimb, el este turmentat aproape zilnic.

''A fi Om, e lucru mare....!''..continuarea nu are legatura cu subiectul.

Cu cat inainteaza in varsta, OMUL, ar trebui sa devina tot mai intelept, dar ceea ce vad in jurul meu este tocmai inversul! Nu ca as fi eu un intelept, sa nu interpretezi gresit , dar vreau sa iti soptesc ca intelepciunea nu te lasa sa te comporti ca un oarecare, ci te sfatuieste la fiecare pas si te indeamna sa fi om chiar si acolo unde nu sunt oameni.Tot Ea-Intelepciunea te mustra de fiecare data, chiar si atunci cand te crezi nevinovat- Ea iti spune ca puteai sa faci acel lucru-fapta mult mai bine, si multe altele..

O adevarata mama nu poate fi indiferenta la cerintele noului nascut, chiar si atunci cand acesta isi prelungeste odihna (somnul), ea se duce grijulie sa vada ce face proaspatul pamantean, iar daca va dormi exagerat, intr-un final il va trezi, sa-l schimbe apoi sa-i dea de mancare. Asta e la inceput, apoi, cu trecerea timpului, aceeasi mama devine tot mai indiferenta fata de puiul ei, chiar daca sustine ca-l iubeste, aceasta iubire si-o exprima. Total gresit!

Indiferenta este cel mai mare dusman al omului...Asa a trebuit sa fie! Sloganul Indiferentei...Daca am fi fost putin mai preocupati de educatia noastra, am fi descoperit un lucru foarte important! Viata nu este un Picnic!

O seara frumoasa va doresc!

2 comentarii:

  1. frumos zis, indiferenta e cel mai rau. Sa fii de acord, sa nu fii de acord cu o actiune inseamna ca le cunosti, inteles (mai mult sau mai putin). Insa indiferenta inseamna ignoranta.

    Pana al urma evolutia personala se leaga de evolutia comunitatii. Si invers.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de evolutia personala se cam leaga totul pana la urma...

      Ștergere