sâmbătă, 12 aprilie 2014

Afacere de succes: Brutăria pariziană!

Micile brutării tip bistro sunt tot mai căutate în rândul clienților, care plătesc un preț de patru ori mai mare pentru echivalentul unei franzele de fabrică, avand doar 300 de grame.

Afacerea brutăriilor artizanale are tot mai mult succes chiar dacă o pâine se vinde cu 4 lei, iar cel mai scump sortiment, cu o greutate de jumătate de kilogram, costă 12 lei.  La prepararea acesteia se folosește doar făină importată din Franța și maia, în loc de drojdie, după rețetele întâlnite la Paris, Roma, Viena sau Londra.


Gustul și atmosfera asemănătoare cu cea din bistrourile pariziene merită însă fiecare ban plătit de clienți care nu sunt deloc puțini. Succesul conceptului a făcut ca numai în București să existe opt lanțuri de mici brutării premium, care împreună au peste 50 de magazine, potrivit site-ului incont.ro. 
Mai mult, pe lângă pâinea cu aromă “pariziană”, micile brutării funcționează și ca bistrouri unde la câteva mese pot fi servite ceaiuri, cafele, sandvișuri sau meniuri cu desert inclus, pentru prețul de 15-20 de lei.

Pentru a deschide o astfel de brutărie-bistro, investiția necesară poate varia între 80 și 350.000 de euro, suma fiind amortizată în doi –trei ani.
Ca și concluzie, este o nișă profitabilă!


3 comentarii: