duminică, 30 martie 2014

Topul celor mai bune aeroporturi din lume

Aeroporturile care oferă cele mai bune servicii din lume, conform unui sondaj realizat în rândul pasagerilor, au fost premiate săptămâna aceasta în Barcelona. Pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc s-a clasat Aeroportul Changi din Singapore, care a câştigat şi premiul pentru cele mai bune facilități petrecere a timpului liber.
Changi a fost urmat îndeaproape de Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud (locul al doilea) și, Aeroportul Munchen din Germania (locul al treilea). Premiile s-au bazat pe un sondaj realizat de Skytrax, o companie internațională de cercetare şi consultanţă în domeniul călătorilor, la care au participat 12.850.000 de pasageri din 110 ţări. Participanţii au răspuns la întrebări despre 395 de aeroporturi în toată lumea.

„Aeroportul Changi este un bine-cunoscut lider şi inovator al industriei aeroportuare, încântă şi surprinde cu adevărat călătorii care sunt suficient de norocoşi să se bucure de facilitățile acestuia. Aeroportul Changi demonstrează cum poţi face din experiența aeroportuară o parte plăcută a călătoriei, aspect care este atât de important în lumea în continuă mişcare de astăzi”, a declarat EdwardPlaisted, CEO al Skytrax, citat de cnn.com. 52 de milioane de pasageri au trecut prin Changi în 2012. Aeroportul are o sală de cinematograf, piscină şi grădini.
În top 10 cele mai bune aeroporturi au intrat anul acesta 5 aeroporturi din Asia şi 4 din Europa. Dintre cele europene cel mai sus clasat a fost Aeroportul Munchen, urmat de Aeroportul Schiphol din Amsterdam (locul 5), Aeroportul din Zurich (locul 8) şi Heathrow din Londra (locul 10).
Topul celor mai bune aeroporturi din lume
1. Aeroportul Changi din Singapore
2. Aeroportul Internațional Incheon (Coreea de Sud)
3. Aeroportul din Munchen (Germania)
4. Aeroportul Internațional Hong Kong
5. Aeroportul Schiphol din Amsterdam (Olanda)
6. Aeroportul Internațional Tokyo
7. Aeroportul Internațional din Beijing
8. Aeroportul din Zurich (Elveția)
9. Aeroportul International Vancouver (Canada)
10. Aeroportul Heathrow din Londra (Anglia)

Un comentariu: