miercuri, 26 martie 2014

De unde atata ura ?

Noi ca popor am trecut in peste doua milenii de existenta prin multe. Sigur, cele din istorie nu mai au multa relevanta. Din motive independente de noi, s-a incercat inplementarea unei societati (comunista ), care nu avea nimic am spune noi comun cu poporul nostru. S-a desfasurat o "lupta de clasa" oribila, groaznica, dar oamenii in supararea lor sau in suferintele lor, de multe ori poate vroiau sa-i stranga de gat pe "lingaii sistemului", dar nu exista o ura adanca penru cineva anume: pentru vecin, pentru primar, pentru bogat, pentru inginer, etc.

Sa ma ierte Dumnezeu, dar astazi, vedem peste tot :URA, mare URA. De ce ? De unde? Din mass-media, din spusele politicienilor? Unul are avere- la puscarie cu el, cum a facut avere ? Altul este om politic: s-a pricopsit din furtisaguri, penali, pusacariabili...mafie. Aresteaza pe cineva: nu intreaba nimeni pe nimeni- o fi real, o fi o facatura- este vinovat ? Bine ca l-a arestat. Sa-i aresteze toata familia. Nu mai functioneaza proverbul: "nu sapa groapa altuia, poti sa cazi tu in ea". Avem libertate, dar o folosim numai pentru a denigra, pentru a deslantui ura din noi ?
In alta ordine si fara legatura sau poate cu legatura: Disputele politice in care sunt angrenati cei care fac politica si gazetarii pro sau contra, duc pe unii din semenii nostrii la aberatii, iar pe cei care nu pun atata suflet in orice prostie, la scene de satira si umor.Sigur un lucru este clar si pentru unii si pentru altii-indiferent de convingeri si tabara.- sunt in slujba patriei. In mod normal, ar trebui sa-i credem.:)
Vazand ce spun unii si altii, mi-am amintit ce spunea V. Hugo pe undeva. NU POTI FI EROU, ATUNCI CAND LUPTI INPOTRIVA PROPRIEI TALE PATRII. Cred ca este bine de retinut , atat pentru cei care fac politica, cat si pentru cei care ii sustin - indiferent de tabara sau convingeri!!

PS. Cine ma cunoaste stie, unde bat, de fapt!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu