joi, 16 ianuarie 2014

Recomand: Acei oameni minunati si masinile lor zburatoare


Pe vremea cand zborul era inca o aventura plina de riscuri indraznetul pilot britanic Richard Mays reuseste sa convinga un magnat al presei sa sponsorizeze o cursa aviatica de la Londra la Paris, la care sa participe competitori din intreaga lume. Si, intr-adevar la startul acestei curse isi fac aparitia, printre altii, americanul Orvil Newton, si englezul Sir Percy Ware-Armitage, un intrigant lipsit de scrupule, care planuieste sa castige aceasta cursa prin inselaciune... Nu lipseste nici reprezentantul Frantei, asul Pierre Dubois, care pentru ca-l tachineaza non-stop pe Colonelul von Holstien, un ofiter german de cavalerie hotarat sa invinga pentru gloria imperiului, este provocat la un duel aerian, in urma caruia sunt distruse trei aparate de zbor. Intre timp, chiar in noaptea dinaintea intrecerii, Sir Percy isi incepe actiunile de sabotaj.
Cum va decurge cursa si de cine se va indragosti frumoasa fiica a sponsorului, Patricia, puteti afla urmarind acest film minunat, plin de umor bun, care se numara printre cele mai populare filme ale tuturor timpurilor.
Regia filmului ii apartine lui Ken Annakin, iar in distributie ii veti vedea pe: Sarah Miles, James fox, Stuart Whitman, Alberto Sordi, Robert Morley, Gert Forbe, Jean-Pierre Cassel.

Filmul este o productie a anului1965

2 comentarii:

  1. Multumesc pt recomandare ! Nu stiam de acest film, insa apartine unei perioade cu multe co-productii interesante si pare a fi un film ff antrenant !

    RăspundețiȘtergere
  2. l-am mai văzut, mi-a plăcut şi vrreau să-l revăd.

    RăspundețiȘtergere