sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Nu! Asta nu vrem, nu acceptam!

Nu cred ca mai exista vreun internaut care sa nu fi auzit/citit de cazul cu invatatoarea de la scoala 10 din Bucuresti. Pe scurt, o invatatoare ii "trage de urechi" pe parinti care n-au cotizat destul la cadourile de Craciun pentru restul cadrelor didactice.
Acum, ca e rau, ce a facut respectiva... si e rau, nu comentez. Au facut-o altii si madam n-a fost dat afara din invatamant, din cate stiu eu! Pentru ca da, in opinia mea asta-i reactia normala, una sanatoasa. Dar, o sa comentez despre… sindicate.

In România, cel putin din ce am vazut eu in toti acesti ani de dupa "89, rolul sindicatelor este unul singur: sa ceara bani. Atât.
In mintea mea de freelancer, rolul unui sindicat si in special al unuia care activeaza in sectorul bugetar( sa zicem… invatamant) ar trebui sa fie ceva mai mult de atat. Ce ar trebui sa ceara?
-Condiii de munca mai bune( invatamantul este gratuit, numai ca buretele si creta, un exemplu banal, trebuiesc cumparate de cineva)
-Program de munca (ai putea crede ca profesorii intra in vacanta pe 15 iunie, odata cu copiii, nu?)
-Promovare pe baza de culoare nepolitica si fara carnet de partid ( directorii si inspectorii sunt schimbati fix cand se schimbs partidele de la guvernare?)
-Solidaritate, etc...
Sa zic ceva despre solidaritate. Si, nu despre aia financiara, in care se aduna profesorii in fata guvernului si incing o hora si-un dans al pinguinului, de "fac parlamentarii pe ei de frica" si sta al meu motan in coada, cand se uita la stiri. Nu, despre asta-i vorba. Ci, cum ar fi ca pe 6 ianuarie, profesorii dintr-o scoala sau dintr-un oras sau chiar din tara s-o pun de-o greva?
O greva rapida, cu o singură revendicare: nu bani, nu dansuri; nu, doar eliminarea din sistem a respectivei invatatoare.
Dar, asa cum spunea si invatatoare respectiva: este în traditia romaneasca. Este in tradiția noastra sa fim „revoltati” pe diverse aspecte ale societatii, sa vrem sa se schimbe ceva, dar sa nu care cumva sa inceapa schimbarea cu noi. Nu! Asta nu vrem, nu acceptam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu