joi, 23 ianuarie 2014

Cea mai "perfecta" ordine

La prima vedere, tot si toate sunt frumoase si oranduite in cea mai ''perfecta''ordine ,singura problema care ''deranjeaza'' cursul vietii, sunt guvernantii-parlamentari, singurii din toata societatea care nu se incadreaza in limitele bunului simt...pe linga acestia sunt populatia de''culoare'' care se comporta sub standartele bunului simt, pe ici pe colo cate un infractor-doi care nu stiu ce inseamna respectul si buna purtare, in rest toti sunt oameni de bine,care sufera de pe ''urma''comportamentului celor de la''putere''si a celor needucati! Oare?!!
-Nu fac o gluma acum, ci voi descrie exact ceea ce isi spune fiecare om in sinea lui! De cite ori s-a intimplat sa discut cu cineva despre situatia actuala, am auzit aceleasi plingeri si contestatii,care aveau legatura,ori cu guvernul ori cu''ceilalti'' si nici macar o singura data nu am auzit pe cineva sa spuna un lucru prin care sa dea de inteles ca,si el/ea ar fi vinovat/a pentru aceasta situatie critica in care ne aflam in prezent!! Asta este problema cea mai grava,cand individul nu este constient de propriile greseli, efectiv nu ai cu cine dezbate o problema care se bazeaza pe Dreptate si Adevar!!
-Multa vreme mi-a luat si mie pina sa pot intelege adevaratul sens al cuvintelor:
,,Trecutul, dascalul cel mai intelept!``..La prima vedere imi spuneam; Da, asa este, dar niciodata nu am incercat sa cobor cu adevarat in adincimea intimplarilor din trecut, iar daca privesti lucrurile numai de la suprafata,foarte usor poti fi indus in eroare. Daca stai pe puntea unui yaht, te poti bucura numai de privelistea de la suprafata, dar daca te vei scufunda , vei vedea toate minunatiile ascunse in adanc!! Astfel
am luat la ''pipait''si''deznodat'', trecutul cu toate cele din trecut! Chiar si ziua de ieri, face parte din trecut..
Tot acum am inteles si de ce a fost asemanat omul cu un arbore?! Cum bine stim,si acestia se impart
in: arbori fructiferi, salbatici,ornamentali,etc..Din mai multe puncte de vedere, trecutul fiecaruia dintre noi poate fi asemanat cu radacinile unui arbore. O vorba din batrani spunea asa: Boala vine de la radacina!
sau:Aschia nu sare(prea)departe de trunchi!
-Tot acesti batrani ''primitivi'' puteau sa schimbe viata si destinul unui arbore. Cum? Prin Altoit! Chiar si pe un copil care nu se comporta frumos il ''altoiau'' cu vreo pereche de palme sau cu vreo nuia piscatoare,
sau cu bracinarul de la pantaloni.

Un comentariu:

  1. Romania...Sincer, am ajuns intr-o stare de total dezgust si indignare privitor la mersul lucrurilor in tara noastra. Cum sa schimbam mentalitati cand lumea de multe ori nu vrea sa fie schimbata?

    RăspundețiȘtergere