duminică, 19 ianuarie 2014

Idei de meniu

Cum avem norocul sa gasim in piata, andive la un pret destul de accesibil pentru buzunarele noastre, zic sa postez si eu ceva. Asadar, optand pentru preparatele cu aceasta leguma, ne vom conforma cu recomandarile medicilor, care ne spun de dimineata pana seara sa mancam cat mai sanatos...

1 Salata de andive cu branza si cu pere

Ingrediente:

250 grame de branza fermentata
6 andive mari
100 grame miez de nuca
2 pere
o lingura de ulei
sare
otet


Cum preparam...Taiem baza andivelor , aruncam foile de la suprafata si le desfacem pe celelalte. Ne apucam sa preparm un sos numit vinegreta: o lingura de ulei, una de otet, sare si putina apa. Taiem perele in cubulete. Pe o farfurie asezam foile de andive, adaugam perele, branza fermentata si miezii de nuca. Tapetam totul cu sosul vnegreta. Putem, de asemenea, daca dorim sa taiem andivele rondele si sa le amestecam cu ingredientele acestea.

2 Andive la cuptor

Ingredienta:
un kg. de andive
o lingura de unt
o ceasca de lapte
doua linguri de branza rasa
doua linguri de smantana
o lingurita de pesmet
o jumatate de lingura de faina
sare

Se fierb andivele inabusite si le asezam intr-un vas termorezistent, uns cu unt in prealabil. Cat timp fierb andivele, facem un sos alb din jumatatea de lingura de faina si jumatate de lingura de unt topit pe care il stingem cu o ceasca de lapte sau apa in care au fiert andivele. Lasam sa fiarba, dar avem grija sa nu se ingroase si sa raman ca o smantana.. Daca mai este nevoie se poate aduga lapte...Cand este gata se amesteca cu smantana si cu branza rasa si turnam acest sos peste andive incet ca sa intre printre ele. Se presara cu branza amestecata cu pesmet si se strobeste cu unt. lasam la cuptor la foc iute, pana se rumeneste pe deasupra...

2 comentarii: