joi, 16 ianuarie 2014

Ce este Gandul?

"Majoritatea traditiilor ne vorbesc despre “cea mai lunga calatorie” ca fiind cea de la creier la inima. Desi distanta este de aproximativ 40 de cm, pentru occidentali aceasta calatorie este cea mai dificila, pentru ca suntem conditionati sa traim mai mult in minte. Gandurile isi au originea in creier, in minte, iar noi le interpretam prin emotiile inimii. Senzatiile inimii ne spun daca acel gand e bun sau rau. Creierul primeste instructiuni de la inima. Sunt senzatiile noastre cele care spun creierului ce trebuie sa faca. Emotiile create in inima sunt cele care spun creierului daca suntem in siguranta sau daca trebuie sa ne aparam."Gregg Braden


In urma cu aproximativ 2 900 de ani, cel mai intelept om al tuturor timpurilor, regele Solomon fiul regelui David,ne spunea astfel: "Multe ginduri sunt in inima omului, dar numai hotarirea Domnului, ea singura se implineste".-sau "Planurile pe care le face inima atarna de om,dar raspunsul pe care-l da gura vine de la Domnul."
Marii intelepti ai poporului evreu (Tanaimii) ne spuneau ca distanta dintre inima si creier, poate fi ca distanta de la rasarit la apus!!
La prima vedere poti spune ca este o exagerare clara sau o gandire extrema, mai spun unii/unele..!!...dar nu este asa, deoarece chiar si oamenii de stiinta sustin sus si tare ca:
"Este acceptat acum de lumea stiintifica faptul ca inima are un camp magnetic de 5000 de ori mai puternic decat creierul si un camp electric de 100 de ori mai puternic."

Acu, fiecare dintre noi cunoaste sensul (interpretarea) urmatoarelor cuvinte:'' om fara minte!''sau '' om fara inima!''..O inima de piatra are o alta interpretare total diferita. La prima vedere, fara prea multa''filozofie''medicala, stim ca legatura dintre inima si creier este sangele. Tot la prima vedere, fara prea multe ''explicatiuni'', stim ca sangele este razultatul a ceea ce mancam.(daca doresti sa ai un caine foarte rau, ii vei da sa manince numai carne vie cruda cu mult sange).Tot la prima vedere putem sa realizam ca mancarea are o influenta foarte puternica asupra a ceea ce gandim (mult mai profunda idea)


Inima si creierul: carne, sange,apa si alte ingrediente! 
-Cum pot acestea sa gandeasca?

"Un sentiment reprezinta uniunea a ceea ce gandim, cu combustibilul iubirii sau fricii din inima noastra pentru gandul nostru". Exista doua emotii fondamentale- iubirea si frica si un numar infinit de sentimente. De exemplu, manie, compasiune, furie, invidie , recunostinta, indoiala, pace, etc.
Sentimentele noastre pot schimba lumea. Credinta este o forma de sentiment. Cand avem o credinta cu privire la ceva, de obicei avem si un sentiment fata de ea.
Tanaimii ne spun:...Drumul pe care alegi sa mergi, pe acel drum vei fi condus! 


Unele persoane ar trebui sa invete cum e sa traiesti anumite sentimente ca: bucuria, dragostea, a fi iubiti de cineva, a fi respectati, ce se simte cand esti bogat sau oricare alt sentiment pe care nu l-au trait, pentru a le da posibilitatea de a-l avea. Motivul pentru care anumite lucruri, cum ar fi sufletul pereche, a deveni bogati sau alte manifestari nu ajung in viata noastra, este pentru ca nu le cunoastem, nu exista setate in celulele noastre. Pentru a manifesta si a aduce ceva in viata noastra trebuie , in primul rand, sa experimentam care sunt sentimentele care le reprezinta.

Eclesiastul(regele Solomon)7, spunea: Inima inteleptilor este in casa de jale,iar inima celor fara minte este in casa petrecerii.Mai bine sa asculti mustrarea inteleptului de cit sa asculti la cintecul celor fara minte.Uita-te cu bagare de seama la lucrarea lui Dumnezeu:cine poate sa indrepte ce a facut EL strimb?

Tot el, regele Solomon spune la Eclesiastul 12: Sa ascultam dar incheierea tuturor invataturilor:Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui.Aceasta este datoria oricarui om. 
Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau. 

Alegerea este LIBERA..Nu va inghesuiti...

Un comentariu: