miercuri, 21 august 2013

Google Chrome-un nou suport

Google planuiesta se extinda funcţionalitatea web browser-ului Google Chrome adaugand un suport pentru configurarea unor conturi de utilizator restricţioneate din punct de vedere a tipului de conţinut ce poate fi accesat, blocand accesul copiilor la anumite website-uri.

In versiunea actual, web browser-ul Chrome este asociat unui singur cont de utilizator, datele fiind permanent sincronizate cu serverele Google. Pe viitor va fi permisa folosirea mai multor conturi de utilizator locale, cu un set de permisiuni adaptate pentru fiecare membru al familiei.
Fiecare cont va avea propriul istoric de navigare, va avea setari personalizate, o colecţie de bookmark-uri si de asemenea parole, care vor fi pastrate intr-o baza de date salvata.
Suplimentar, parintii au posibilitatea de-a configura conturi de utilizator cu drepturi administrative. Acestea pot sa permita inspectarea istoricului de navigare pastrat in contul de utilizator alocat copilului. Se poate bloca accesul la website-uri considerate nepotrivite pentru acestia.
Cand suportul pentru profiluri de utilizator multiple este pornit, contul activ va putea fi identificat cu ajutorul unui avatar plasat in  coltul din stanga-sus a interfetei Google Chrome. Comutarea intre profilele de utilizator deja configurate se face cu un simplu click dat pe avatarul afisat pe ecran. Alternativ, la crearea contului se poate opta si pentru salvarea pe deskop a unei scurtaturi personalizate, din care sa lansam Chrome  autentificat in contul respectiv.

Un comentariu:

  1. interesant, ce sa zic ! numai si parinti sa-si doreasca sau sa-si faca timp sa-l instaleze!

    RăspundețiȘtergere