vineri, 30 august 2013

E simplu ca "Buna ziua"

Cand stresul e prea mare si nervii sunt intinsi la maximum, simti uneori nevoia de a tipa incontinuu, pentru a te descarca. Ai ajuns intr-un moment in care sa simti ca a "picat cerul" pe tine si ai impresia ca te vei linisti doar tipand? Atunci ai nevoie sa inveti cum sa fii stapan pe tine si sa iti controlezi nervii.


Pentru a nu claca trebuie sa lucrezi intr-un mediu curat si aerisit, asa ca deschide fereastra si ia o gura de aer curat de fiecare data cand simti ca totul se naruie in jurul tau. Nu uita ca daca aerul este inchis, creierul nu se va putea oxigena si, automat, vei avea dureri de cap. 

De fiecare data cand ai o problema, spune-o. Nu tine in tine. In caz contrar, o sa ajungi intr-un punct in care vei izbucni si este posibil sa spui si ceea ce nu vrei. 

Respecta-te pe tine si pe cei din jurul tau. 


Nu te astepta ca ceilalti sa iti citeasca gandurile. Cand ai nevoie de ceva, cere exact ceea ce doresti. Daca vrei un lucru anume si nu explici bine, este posibil sa nu primesti ceea ce doresti si sa ajungi sa te enervezi si sa te certi cu cei din jurul tau. 

Gaseste sursa nervilor tai. Nu iti varsa supararile si nervii pe prima persoana care iti iese in cale, gandeste-te de unde a pornit totul si analizeaza atent situatia. 

Nu da vina pe alta persoana, cand simti ca lucrurile nu merg bine. 

Respira profund. Cand simti ca nimic nu merge cum trebuie, astupa-ti o nara cu un deget si inhaleaza cat de mult aer poti. Tine-ti respiratia zece secunde si apoi expira. Repeta acest procedeu de zece ori si te vei simti mai bine. 

O alta modalitate de a scapa de nervi sau de a-i controla este o plimbare in aer liber. Daca ai in jur un lac, mergi si fa o plimbare de cateva minute pe malul acestuia. Daca nu, acelasi efect il poti obtine si daca te plimbi doar prin parc. 

...si totusi...daca nu treci peste, facand toate acestea...ce faci? ...teoretic e <simplu ca "buna ziua">, dar practic??

2 comentarii:

  1. Daca cineva vrea sa te hartuiasca si stie cum (se fac formari pentru asta!) n-ai nicio sansa, bine, nu te mai stresezi, dar nici nu te lasa...

    RăspundețiȘtergere