miercuri, 7 august 2013

Daca incarcarea wireless a devenit realitate si merge perfect pentru smartphone-uri si tablete, sud-coreenii din Gumi au considerat ca se potriveste si la autobuze. Asadar o echipa de specialisti in tehnologie au  lucrat la autobuzul OLEV (adica: Online Electric Vehicle) Este, dupa cum spune si numele, un autobuz electric care se poate alimenta in timpul  mersului, direct din sosea.

 Ce inseamna asta, mai precis, in asflatul pe care ruleaza acest autobuz exista un sistem de cabluri speciale, care au rolul de a forma un camp magnetic, iar in momentul cand autobuzul trece peste acestea bateriile, cu care este echipat, se incarca. Specialiștii care l-au creat spun ca autobuzul OLEV este si mai usor, pentru ca nu are nevoie de baterii mari. In plus, costurile nu sunt atat de mari pentru a introduce acest sistem, deoarece cablurile nu trebuiesc intinse pe tot traseul, ci doar pe anumite portiuni.
In acest moment, autobuzul circula pe un traseu de 24 de kilometri, iar sud-coreenii spun ca vor extinde reteaua. Proiectul a fost dezvoltat la inceput de Institutul de Știință și Tehnologie Coreean (KAIST) si-a fost prezentat la o gradină zoologica din Seul, in urma cu cativa ani.
Cu siguranta, in Romania asa ceva nu va putea circula prea curand, administratiile locale de la noi nefiind in stare sa asfalteze o strada, cu toate ca dispune de banii necesari...daramite asa ceva!!
PS. ...pentru cei care mai "inchid" sloganul "nu sunt bani", vizitati bugetele sa vedeti unde se duc banii dumneavoastra...si-o sa va minunati!!!

Sursa foto: gizmag.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu