luni, 8 iulie 2013

Tricicleta si Turul Frantei!

Stiti din articolele anterioare ca sunt pasionat de sport si indragostit de ciclism. Acum cu Turul Frantei, editia cu numarul 100, sunt mai putin prezent prin online si va rog sa ma intelegeti daca nu am mai trecut pe la voi, pe blog desigur. Bun! Acum, v-am spus cum stau lucrurile! 
Si, uite asa stand si privind sportivii din Turul Frantei, am ajuns sa ma gandesc... si sa scriu despre triciclete. Ca si alde Contador sau Froome, au fost copii! 
Pai, ia sa facem o legatura acum intre ciclism si tricicletele pentru copii. Pai, ca sa ajunga un campion, in ciclism, desigur, trebuie inceput cu inceputul, adica cu o tricicleta. Stiti, voi cum arata o tricicleta! 
Un copil, ca sa ajunga mai tarziu campion are nevoie de antrenament fizic si mental...si il poate incepe cu o "banala" tricicleta.
In opinia mea, optiunea pentru sport, trebuie testata la un copil, inca din primii ani de viata. Tricicleta este un astfel de test. In cele mai multe cazuri, a opta pentru sport este o alegere care te face sa iti dezvolti increderea in tine. Te ajuta sa fi constient ca poti obtine rezultate bune si iti vei dezvolta aptitudini, care te vor ajuta in timpul copilariei. De asta ar trebuie sa fie constienti, in primul rand parinti, atunci cand ii ghideaza primi pasi in viata unui copil!
OK! Acum sa revin la tema de azi: triciclete ieftine. Orice parinte responsabil si preocupat de siguranta copilului, va cauta meru lucruri de calitate. 
Ce trebuie stiut atunci cand cautatati o triciclete pentru copilul vostru. Pai, trebuie sa fie in primul rand fabricata dintr-un material rezistent, care sa-l poata feri de un eventual accident. Cel mai bun material in acest caz este aluminiul. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca acele componente aplicate pe o tricicleta nu se vor dezlipi.
Un alt aspect deloc de neglijat este si forma pedalelor. Multe au forme prea ascutite cu muchii si pot fi periculoase. Asadar, pedala trebuie sa fie cat mai lata si sa aiba muchiile rotunjite, sa nu-i alunece piciorul de pe pedala!
Nici vremea nu este un aspect de neglijat. Daca iesi cu micutul in parc si incepe ploaia, e bine ca tricicleta sa fie echipata cu acea cupola impermeabila. Nu se va uda si plimbare va fi placuta. Cupola poate fi folosita si atunci cand soarele este puternic. Deci, are dubla intrebuintare. 
Aici gasiti: triciclete ieftine nichiduta.ro, au un desing deosebit si preturi pentru orice buzunar!
Azi, fiind prima zi de pauza in Turul Frantei, am vizitat si eu site-ul s-am vazut ca exista un salt spectaculos de la tricicletele simple, de pe vremea mea, la cele de azi! Asadar, am devenit mai optimist si cred ca dintre copii de azi se va naste macar un sportiv care sa participe in marile tururi din ciclismul mondial.
Si, in incheiere va mai spun ca atunci cand copilul va trece de la tricicleta, la bicicleta, trebuie sa aveti in vedere si echipamentul potrivit varstei! Adica: casca, cotiere, genuchiere!
Din blogosfera romaneasca va doresc zi buna si profitabila!



Un comentariu: