joi, 4 iulie 2013

Sa ne aducem aminte!

Ce ar fi sa ne aducem aminte: Anul 1938, Romania ocupa o pozitie centrala în istoria economica, fiind momentul de vârf al perioadei interbelice. In acest an, România avea un venit national pe cap de locuitor de 110 dolari S.U.A., superior celui pe care il avea unele state, precum: Turcia, Grecia, Polonia, Iugoslavia, Bulgaria, Ungaria. Industria contribuia cu 30,8% la crearea venitului national în acelasi an s-au extras, între altele, 6 500 000 tone petrol, 2114 milioane metri cubi gaze naturale, 238 000 tone carbune, 280 000 tone otel, 140 000 tone minereu de fier, 143 000 tone zahar. Indicele productiei industriale a fost de 133%, România fiind plasata înaintea Ungariei -(126,5%) si Poloniei (118%)'. Dupa 1938, România nu a mai fost, strict, un stat exportator de materii prime si importator de utilaje industriale. Tara noastra a ocupat locul sase în lume si locul  întâi în Europa la productia de petrol, locul doi in Europa la gaze naturale si aur, locul patru în Europa la grâu....Din asta a rezultat:  12000 Km de drumuri asfaltate...
Aaa si mai este ceva ...nu exista minister al marilor proiecte sau cum s-o mai chema gaselnita asta, de acum...


4 comentarii:

  1. Si nici tehnologii de ultima ora. Reteta succesului era alta. Citind datele acestea, nu-mi vine sa cred ca este vorba de aceeasi tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule,vreau şi eu să mă placă băsescu şi nu reuşesc! Acum câţiva ani mă certa că am îngroşat rândul "mămicuţelor şi al bebeluşilor", mai alaltăieri mă certa că nu întrec femeia rromă la "producţia de copii"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand dadea mana cu mana, scapa romanu de ciuma.
    Cand romanu' tot asteapta, pica para malaiata,
    Politica jubileaza, fac averi din spagi si mita,
    Moare tara si poporul, ca asa vrea dictatatoru'

    RăspundețiȘtergere