duminică, 7 iulie 2013

Cui i-a folosit

Am zis că nu voi scrie nimic! Am zis că azi nu mă voi gândi la nimic. Dar, nu mă pot abţine! Mea culpa! Mă mănâncă buricele degetelor!

Stau şi mă întreb cui naiba i-a folosit tot circul de vineri, de la Liceul Bolintineanu? Şi, când spun "circ", mă refer la înţelesul peiorativ al substantivului, la grotesc, la reprezentaţie de mahala...

Ori procurorul de caz este extrem de prost, da ati citi bine si nu ma feresc de acest cuvânt, crezând că-i va reuşi o astfel de manevră, când subiecţii sunt elevi de liceu, în plin examen, ai căror părinţi îi aşteptau la poarta liceului şi cu presa( chemată la ordin), cu ochii aţintiţi pe liceul cu pricina, ori, tocmai pe aceste aspecte s-a bazat pentru a crea o diversiune, la comandă politică. Şi, în acest caz, a cui comandă politică? Ce scop a avut această "mise en scène"?


... Lucian Mândruţă a cumpănit el, în marea-i înţelepciune, şi a slobozit sentinţa: "da, d-le, bine le-au făcut! Aşa le trebuie!"
Desigur, ce mama dracului mai contează că în suta aia de elevi, puteau fi nevinovaţi, puteau fi minori, puteau fi bolnavi de inimă, sau de diabet, sau, pur şi simplu, mai slabi de îngeri!

Păi, dacă tot ne place justiţia cu arcanul, eu propun aşa:
"Alo, nenea procuroru', băi, poliţilor cu bacu' la fără frecvenţă, ia mergeţi voi şi la alde Mândruţă şi alţii ca el, cu vreun autocar, o dubă, ceva, că în acel cartier s-a furat un portofel... Înconjuraţi cartierul cu mascaţi, îi luaţi pe toţi...de la ăl cu ţâţa-n gură, până la ăl cu barba sură... şi la anchetă cu ei...cu toţi...  Iar, dacă sunt nevinovaţi şi ce dacă? Să dovedească!" 

O fi bine Mândruţă??..o fi bine???

4 comentarii:

  1. Statul politienesc bata-l vina! A mers cu medicii de familie, acum putem sa luam toate tagmele la rand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da dar circul de ieri a venit in intampinarea dorintelor unor justitiari din randul natiei care isi doreste sange cu orice pret fie el si de copil,...

      Ștergere
  2. Mai ramane sa mai iasa Igas si Eba sa condamne pe cei care nu invata si copiaza si circul ar fi complet

    RăspundețiȘtergere
  3. emilia alexaiulie 08, 2013

    este 90% dintre membrii PDL au cumparat licentzele de la Universitatile din Garsoniere. Fosti pe vremea lui Ceausescu plavani cu 7 clase azi posesori de n 1 diplome de tip "Spiru Haret" , " Vasile Goldis", "D.Cantemir" " Bogdan Voda" si Traian Basescu !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere