joi, 24 iulie 2014

Caut imprimanta noua!

                                                        Caut imprimanta noua
Azi, m-am apucat sa-mi caut o imprimanta noua. Si, desigur cel mai la indemana mod de cautare, fiind internetul, am inceput navigarea prin magazine online din acest domeniu. Oferta de imprimante este destul de variata si ca produse, dar si ca preturi.
Imprimanta cu cerneala sublimare, mi-a facut cu ochiul, ca sa zic asa, deoarece are un sistem de alimentare continua cu cerneala...dar, doar mi-a facut cu ochiul :)
Din ce am vazut eu sunt doua tipuri de imprimante: de tip laser si tip inkjet!
Se zice ca cele de tip inkjet au o calitate deosebita la tiparirea color, fiind cele mai bune pentru imprimarea de fotografii. Dar au si un dezavantaj nu pot tiparii cantitati mari la o viteza mare.


Cele de tip laser au o viteza de printare foarte mare si pot tiparii detalii, dezavantajul fiind acela ca ocupa un spatiu prea mare.
Informatiile astea le-am gasit pe net! Habar n-aveam, pentru ca nu imi trebuia pana acum!Asadar, intrebarea care eu o cred necesara si de la care a pleacat, in fond acest articolul e: imprimanta cu laser sau imprimanta cu cerneala?
Pana acum am aceste argumente:
Daca optam pentru o imprimanta cu laser inseamna ca vrem sa printam foarte mult si, atunci e rentabila, cea cu laser.
Va spun ca nu sunt un specialist al domeniului, ceea ce scriu aici e din informatiile de pe internet despre: imprimante office si imprimante foto Sa va zic si ceva dezavantaje:
Dimensiunile prea mari ale imprimante cu laser. Ok, la un birou merge, dar ca sa cumperi pentru acasa o magaoaie din aceia nu se face. Iar, la printarea pe o hartie speciala apar probleme. Basca ca se incalzeste, nu tipareste ca o imprimanta normala, imediat ce ai pornit-o/
.
Avantaje ar cam fi destule:
Viteza de imprimare e principalul lor avantaj. Daca doriti sa scoateti mai multe pagini deodata, acaesta e alegerea optima.
Tonerul nu se usuca daca n-o folosesti. Scapi de aceasta problema.
Zgomotul e aproape zero. Poate ca unii il considera neimportant.
Calitatea unei tiparirii este mai buna. Acest aspect poate fi unul relativ, dar pentru mine conteaza destul de mult. Si, pentru cei care folosesc imprimanta pentru printrarea unor documente oficiale, acesta este un aspect important.
Qcum cand suntem pusi in situtia de a alege ne punem urmatorele intrebari:
1. Alegem ceea ce avem nevoie indiferent de pret?
2. Alegem ceea ce ne permite bugetul indiferent de felul imprimantei?
Eu zic ca ar trebui sa vedem avantajele si dezavantajele imprimantei pe care ne-o dorim...Si, apoi putem alegem imprimante office.

Asadar, va intreb si pe voi care sunt cele mai bune? Si, ce model si tip de imprimanta folositi?
Din blogosfera romaneasca va doresc o zi faina si sa aveti inspiratie in alegerea pe care o faceti.


Un comentariu:

  1. a mea e defecta, am zis sa o repar dar si asa nu o prea folosesc...e mai mult de decor...pe birou...

    RăspundețiȘtergere