vineri, 12 iulie 2013

44 miliarde de euro anual!!!

Cicloturismul generează anual in Europa venituri de 44 miliarde de euro, iar eu sunt convins, inca de la inceputul plimbarilor mele, pe traseul de antrenament, cand dadeam vara nas in nas, cu nemti, austrieci, italieni, francezi si ce-or mai fi fost ei, pe biciclete, că și România poate deveni o destinație atractivă, atât pentru cicloturiștii străini, cât și pentru cei români. Dar fără un drum al Dunării şi nu-i vorba de vreo
autostradă, nu se poate lua o mică felie din caşcavalul de 44 miliarde de euro! Şi mă refer la un drum asfaltat pe dig, pe malul Dunării, de la intrare până în Deltă. Amortizarea făcându-se în timp, cu siguranţă. 
Deci, băi alde regionalizare şi constituţie, decât să cheltuiţi banii pe seminare, dezbateri televizate alea, alea, făceaţi o potecă asfaltată şi marcată cu indicatoare (eu m-am vindecat de boala autostrăzi ) pe care să poată pedala cicloturistul. Da, unde nu-i cap, ce sa le ceri...!!

foto: pinguinii biciclişti pe ruta Călăraşi-Srebarna...www.meetsun.ro

Si cum va spuneam, de la guvernanti si clintela lor nu am nicio asteptare, asadar sa ne apucam sa facem noi promovare ...pentru inceput vezi locuri de basm pe ro.stiri,yahoo.com, pe care le puteti descoperii pe malul Dunarii!
Eu pe site-urile mele asta voi face...

6 comentarii:

  1. Farkas Crystyaniulie 12, 2013

    frumoasa tara...pacat ca sunt asemenea indivizi in fruntea ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Drumuri asfaltate cu bandã de urgentã foarte îngustã pe care nu se pot deplasa biciclistii, sectoare de drum de calitate nepotrivitã (asfalt peticit) si lipsa locurilor de campare

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Nu avem drumuri!
    2. Nu avem management!
    3. Nu avem traditie in ciclism :)
    Dar da, cu pasi mici se pot face multe! Toate au un inceput si toti cauta noul/necunoscutul, deci un tur al Romaniei de anvergura ar atrage sponsori, participanti de calibru si bani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. qcum ca s-a schimbat conducerea la Federatia Romana de Ciclism, poate se incepe ceva...e greu si cere timp, dar nu-i imposibil! Macar o clasica!

      Ștergere