duminică, 21 iulie 2013

10 lucruri pe care nu le știai despre pepenele galben

Pepenele galben este savuros. Parfumul si gustul sau sunt unice, iar consumat rece, este o adevarata delicatesa. Mai mult decat atat insa, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sanatate. Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De asemenea, fructul este sarac in calorii.
1. Pepenele galben contine doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal in timpul dietelor pentru slabire. 2. Pepenele galben ajuta vederea – o felie de pepene galben nu contine mai mult de 56 de calorii, dar iti asigura cantitatea necesara de vitamina A, substanta responsabila pentru intarirea vederii. Mai mult decat atat, consumul de pepene galben aduce in organism si aportul necesar de betacaroten. 3. Pepenele galben ajuta in lupta cu diabetul – chiar daca este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor. 4. Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer. 5. Pepenele galben sprijina sistemul imunitar , ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine. 6. Pepenele galben este si un bun detoxifiant si de asemenea, poate fi folosit si in tratarea constipatiei. 7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentru tratarea anemiei si a tulburarilor de alimentatie cum ar fi anorexia.

4 comentarii:

  1. Stiati ca mucegaiul de pe cooaja unui pepene galben natural contine penicilina de cea mai buna calitate, si era aplicat in trecut pe rani infectate de popoarele antice care tratau naturist. In zilele noastre tootusi exista un risc destul de mare ca aceasta coaja sa fie contaminata cu Salmonella, in ciuda faptului ca pepenii galbeni sunt tratati cu antiseptice puternice dupa recoltare de gen hipocloit de sodiu tocmai pt a preveni acest lucru, de nu mai pot dezvoltat nici mucegaiul continator de penicilina, si pana la urma se selecteaza Salmonella oricum rezistenta la de toate, si de aia este bine ca inainte de a se taia pepenele galben pt consum el sa fie totusi spalat ff bine pe exterior, chiar curatat asa cu o perie sarmoasa, just in case, ca atingang cu cutitul sa nu se raspandeasca Salmonella pe miez, si sa se previna tooxiinfectia alimentara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eiii, nu ...nu stiam si e bine ca ai complectat, articolul meu...Zi buna!

    RăspundețiȘtergere