joi, 27 iunie 2013

Turul Frantei 2013

Turul Frantei sau Marea Bucla, asa cum i se mai spune, porneste la drum din nou. Editia din acest an, cea cu numarul 100, debuteaza cu o premiera...se va pleca din Corsica...vor mai fi si alte surprize  pe parcurs.
Startul pentru cele trei saptamanii de regal ciclistic se va da in ziua de 29 iunie, caravana urmand sa ajunga la Paris pe Champs Elysees pe 27 iulie, in nocturna...asta-i o alta premiera!
Pe parcursul celor 21 de etape(sper sa le pot vedea live pe toate pe EUROSPORT, fireste!), iubitorii celui mai frumos si apreciat sport, din lume (ăsta-i un răutăcism sau intepatura la adresa analistiilor, comentatorilor si fanilor de fotbal autohton:).), vor putea calatorii alaturi de caravana Marii Bucle. Rutierii vor parcurge 3.479 de Km, in 21 de etape fantastice, cu catarari pe creste mitice, desprinse din cartile cu povesti precum Mont Ventoux sau Alpe d'Huez.
Amicul meu Dan, aflat de ceva vreme in Franta, ma intreba si-l citez: "Oare ce-o sa aflam peste câtiva ani despre cel care va câstiga anul asta? Iar în Pirinei au fost inundatii si e jale!" ...discutie care a avut loc ieri. Si, raspunsul meu: -Dane, orice este posibil in lumea asta a sportului in care se alearga dupa performante si mai putin dupa spectacolul propri-zis!
Dar sa revin la Marea Bucla, favorit in aceasta competitie, porneste Chris Froome care conduce o echipa galactica( Sky). In opinia mea va fi o lupta umar la umar sau mai bine spus, ghidon la ghidon intre Froome si Contador. Va fi o lupta tactica foarte indarjita.Dar nu trebuiesc omise surprizele, vorba aceea: "cand doi se cearta, al treile castiga". Eu zic ca un Vicenzo Nibali sau Bradley Wiggins, Cadel Evans, Joaquim Rodriguez, Pierre Rolland, poate fi surpriza!
Ca sa revin la duelul previzibil, zic ...pentru al invinge pe Frome, Contador are nevoie de multa inteligenta, calm, intreaga forta care l-a consacrat si multa inspiratie, deoarece se lupta cu o masinarie de forta formidabila, echipa Sky. I-am vazut in mai multe competitii anul acesta si sunt...CICLOGALCTICI!!
Traseul si programul complect il gasesti aici.
In incheiere va mai zic cateva surprize pregatite de organizatori anul acesta:
  • Per total vor fi 28 de catarari
  • Patru etape se vor incheia in catarare
  • Alpe d'Huez va fi urcat de doua ori intr-o singura etapa a Turului
Din blogosfera romaneasca va doresc un Tur al Frantei tare fain si daca prezenta mea in online va fi mai discreta stiti acum, de ce!?!:)



5 comentarii:

  1. Mai spuneam ieri ca în ultimii vreo zece ani toti câstigatorii sau marii lor rivali au sfârsit jalnic (unii chiar la propriu)! Sa vedem...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Cadel Evans nu cred sa fie probleme, de restul nu stiu, nu garantez:)

      Ștergere
  2. Salut si scuze de deranj! Caut de sambata un link la care se trimit mesaje catre comentatorii de la eurosport si nu gasesc nimic. Aveti ideee.....? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Nu este niciun deranj! Trebuie sa ai cont pe facebooK...daca ai cauti pagina lor, https://www.facebook.com/Eurosport, dai un like pagini si dupa aceea poti comenta la fiecare etapa a zilei...
      Daca nu ai iti faci ca e simplu si rapid!

      Daca mai ai si alte nelamuriri poti semnala! zi buna si spor la comentarii...

      Ștergere