duminică, 23 iunie 2013

Statiunea Predeal o oaza de liniste

Tinand cont de faptul ca de mult nu am mai scris despre turismul romanesc, incep prin a va pune o intrebare.
Stiati ca in statiunea Predeal exista 21 de hoteluri? Pai, atatea am gasit eu in cautarile de pe net. Daca nu ma credeti pe mine, pe net gasiti foarte multe informatii.:)
Ok! Stiu ca multi dintre voi veti spune ca statiunea Predeal este o destinatie turistica de iarna, datorita domeniilor schiabile de care dispune. Dar, fiind orasul situat la cea mai mare altitudine de la noi, intre1030-1100 de metri, va dati seama ca pe vremea asta caniculara aerul este mult mai respirabil si-o vacanta sau un weekend ne va fi foarte util. O cura de aer de munte este binevenita atat pentru cei care sufera de diferite afectiuni respiratorii, dar si pentru cei sanatosi. Se spune si eu zic, pe buna dreptate, ca muntele caleste organismul...si eu vacantele de vara le petreceam in zona, adica in Brasov! Deci, stiu ce zic!
Aerul curat, apa pura, ciripitul de pasari, mirosul de rasina proaspata plus linistea pe care ti-o confera inaltimile sunt un factor foarte benefic sanatatii si-o sursa de longevitate.
Urcatul pe munte este si-o terapie utila pentru creier. De asemenea muntele este un loc preferat unde poti sa-ti relaxezi mintea dupa o perioada lunga de munca.
Citeam acum cateva zile pe un site de stiri, ca recent oamenii de stiinta neo-zeelandezi au publicat un studiu conform caruia, oamenii care urca pe munte frecvent sunt mai optimisti.
Ce mai poti face in Predeal sau imprejurimi?
1.Vizitati Manastirea Predeal, construita prin sec. al XVIII-lea. Nu este prea frecventata, deoarece nu prea-i cunoscuta, deci e liniste!
2.Puteti alege orice traseu montan pe care il puteti strabate pe jos, daca aveti conditie fizica. Daca nu aveti, alegeti ATV-urile, traseele sunt placute si accesibile
3. La o distanta de 8 Km se afla statiunea Paraul Rece, denumita si statiunea studentilor si a elevilor. Soare, aer curat...
4.Poti urca intr-o zi cu telescaunul la Clabucet, privelistea pe care ai s-o descoperi de sus merita.
Revenind la numarul de hoteluri din Predeal si pentru ca e perioada vacantelor si-a concediilor, una din ofertele de cazare in Predeal poate fi pe placul vostru! Trebuie sa va mai spun ca exista oferte pentru toate buzunarele si varstele. Diferenta dintre litoral si munte consta in faptul ca ofertele de cazare sunt non-stop, ca sa zic asa!
Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti o vacanta faina si linistita!



5 comentarii:

  1. www.trivago.roiunie 23, 2013

    Casa Dunarea este situata in centrul statiunii Predeal si va asteapta cu 30 de ... Hotelul Piemonte, situat in statiunea turistica Predeal, pe DN1, clasificat la 4*,

    RăspundețiȘtergere
  2. pe canicula asta numai buna o vacanta, dar la sf, de iulie merg...cu familia!

    RăspundețiȘtergere
  3. cea mai frumoasa zona din Romania!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveam in plan sa iesim si noi insa in Curtea de Arges, in Predeal am fost acum 2-3 saptamani. E frumoasa zona, e linistita, iar in aceasta perioada e chiar frumos sa mergi pentru ca scapi atat de caldura cat si de aglomeratia urbana.

    RăspundețiȘtergere