duminică, 9 iunie 2013

Sa ramani pozitiv

Exista momente in viata noastra, cand ne simtim in nesiguranta. Cand, mintile noastre sunt umbrite de griji. Cand, in fiecare clipa te intrebi: Oare ce se v-a intampla mai departe? Cand, in momentul de fata, nu mai ai nici o bucurie!
Viata nu v-a curge intotdeauna in conformitate cu planurile noastre insa, totul depinde de bucuria cu care primim in fiecare zi o viata noua.
Din clipa in care vei inceta sa mai tratezi viata ca fiind foarte dificila, vei constata cum ea devine din ce in ce mai frumoasa.
Bucura-te de viata cu tot ceea ce iti ofera ea. Sa luam fiecare zi ca pe un nou inceput, sa descoperim in noi, in primul rand, ceva nou, apoi sa ii surprindem zi de zi pe cei din jur. Stim bine ca noi cautam compania oamenilor veseli, optimisti pentru ca ne dau si noua ceva din perspectiva lor de viata. Daca vrei sa-ti indeplinesti un scop, trebuie sa ai o atitudine pozitiva.
FA ORDINE IN VIATA TA!
Cu ce fel de persoana preferi sa tii legatura?
O persoana pozitiva te va incuraja, iti va spune ca ai resursele necesare sa reusesti, chiar daca nu va fi usor, va fi alaturi de tine etc.
O persoana pesimista iti va da o LISTA intreaga de motive pentru care NU vei reusi, iti va spune toate riscurile posibile si imposibile "pentru binele tau".
In fiecare zi ne impunem limite:
- nu e voie sa spunem asta;
- daca o sa ii spun ca tin la el/ ea va crede despre mine ca sunt slaba;
- daca o sa incep afacerea aceea sigur o sa dau de greu;
- sigur e pierdere de vreme sa merg la intalnirea aceea
sau
- daca e sotul/sotia meu/mea, trebuie sa se poarte asa;
- daca am un anumit statut nu pot sa fac anumite lucruri ...etc etc etc.
Oare cum sa facem sa radiem permanent o viata noua, cum sa facem sa descoperim ceva nou in noi si sa daruim si celorlalti?
Fa-ti un obicei si indreapta-ti privirea spre oamenii care-i iubesti si te iubesc atunci cand vorbesti cu ei, sau atunci cand ei incearca sa vorbeasca cu tine. Daca iti vine sa ii spui "te iubesc" fa asta, daca vrei sa incepi o afacere noua, cauta resursele necesare si ai sa reusesti, daca vrei sa te copilaresti fa asta, daca vrei sa schimbi ceva in atitudinea ta incearca ...

Nu lasa FRICA sa te paralizeze si fa in fiecare zi ceva NOU pentru TINE si pentru cei din JUR.

Sarbatoreste si bucura-te de fiecare moment!

Fa-o acum!
Fa-o azi

2 comentarii:

  1. Tocmai din acest motiv o sa-mi iau inima-n dinti si o sa demarez un proiect pe care de mult timp l-am planificat: deschiderea unei firme pe numele meu. Wish me luck!

    RăspundețiȘtergere