sâmbătă, 29 iunie 2013

Marul


Privesc de o ora la un mar ce troneaza pe biroul meu! 
Mi-am adus acest mar pentru brunch ( mai pe romaneste: ca mic dejun) un mar ... mai bine zis o frumusetze de mar! Atit de frumos ca nu m-am indurat inca sa musc din el ...ma tot gindeam asa: 
-pentru credinciosi marul e fructul pacatului originar ...oare de ce Eva nu i-a intins lui Adam o smochina sau o curmala...sau un ananas...sau o banana, nu mi-as fi mai facut acum probleme...las ca dupa aceea i-a stat ( lui Adam ) in git!    
-pentru istorici ( din mitologie citire ) marul e simbolul discordiei ... cind el, barbatul ( ca sa mai echilibram balantza necazurilor pornite de la un mar ) pe numele lui Paris, a avut de ales pe cea mai frumoasa !...si-a dat-o in bara ! 
-pentru biologi e o rosaceae ! 
-pentru nutritzionisti " mărul are acțiune tonică, diuretică, uricolitică, depurativă, antiseptică, intestinală, hipocolesterolemiantă și laxativă...este indicat în astenie, surmenaj, convalescență, graviditate, anemie, reumatism, gută, litiază urică, hepatită, colibaciloză, stări febrile, ulcer gastric, gastrite, insomnie, diabet și altele " 
-pentru bucatari e in menu si la cuptor cu scortzisoara si stafide ... ! 
-pentru gospodine e in placinta...tot la cuptor si tot miam ! miam ! ( da mai ieftin ) 
-pentru invatzatori dar si invatacei : " Ana are mere " ...oare in manualele alternative post decembriste nu mergea: Ana are Kivi ? 
-pentru doctori  ...forma de sani, o forma destul de apreciata ! 
-pentru informaticieni si internauti marul e simbolul Apple ...si ce mar de succes! 
Dupa ce am insirat toate acestea chiar ca ma uit la el ca la o bijuterie...si e asa de rubiniu si parfumat...cred ca totusi o sa-l mananc ...

Sursa foto: Art-zone.ro

6 comentarii:

  1. Daca-i dadea o banana se putea interpreta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca e sa respectam adevarul biblic, iata cum sta treaba: Eva nu i-a intins lui Adam un mar, nici pomeneala, ci un ... fruct! ,,Fructul oprit" nu este specificat in Biblie, putea sa fie si un mar... Cum la fel de bine putea sa fie si o smochina. Sa nu uitam ca, lasand la o parte generalizarile din primele capitole ale Genezei, unde se vorbeste de copaci, smochinul este primul arbore mentionat in Sf. Scriptura. Cu frunzele rupte din acest copac primii oameni, constientizand ce-i ,,pacatul", si-au acoperit partile rusinoase! Asa ca, de ce nu, fructul oprit putea sa fie si o smochina, mai ales ca marul nu e mentionat printre pomii raiului. Dupa unii, fructul oprit ar fi fost o banana, bananierii fiind arbori exotici - nu acelasi lucru se poate spune despre mar - de unde si denumirea lor stiintifica: Mussa paradisiaca, care arata existenta lor ... paradisiaca!

    Frumoasa poza atasata postarii ( si Leg. 8/96?).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...daca ai observat la final de articol am mentionat, sursa...deci se respecta si legea dreptului de autor!

      Ștergere
  3. Doar atat trebuie facut?...OK.
    Nu ma prea pricep la chestii din astea...
    Un frumos sfarsit de saptamana!

    RăspundețiȘtergere