joi, 20 iunie 2013

"Imi plac"

"Imi plac" noile personaje aparute pe scena politica. Actuali si fosti lobisti, lideri de sindicate din institutii publice care si-um umplut buzunarele pe spatele fraierilor pe care ii reprezentau, fara a deranja vreun sef de institutie publica pentru a rezolva efectiv ceva, fosti sefi ai unor directii de care lumea abia a auzit, fosti "oameni de afaceri", "modele de succes", cu cariere cladite pe bani furati din sistemul public, cu angajati la negru, taxe neplatite la somaj, TVA si alte taxe neplatite si autorizatii obtinute pe buzunare pline.
De ce "imi place" de toti astia? E simplu. Acum, in zilele noastre, au coborat printre oamenii de rand. De nevoie sau obligati. Si vezi Doamne, vin alaturi de noi sa ne invete ce e bine pentru noi si cat de panarame sunt cei care ne conduc.
Cum sa faci asa ceva? Cum sa vii acum, la un om pe care nu dadeai 2 bani acum cativa ani si sa-i spui cat de mult conteaza el pentru tine? Cat de nesimtit poti sa fii? Faza aia cu "nu ling unde am scuipat" nu se aplica astora. Ei au trecut deja la lucruri mult mai scarboase...

3 comentarii:

  1. Oamenii cu obrazul gros (sau cu mai multe fetze) considera ca li se poate permite orice. Ei scuipa si ling, sunt lingai de profesie.
    Are poetul Mihai Codreanu un aforism superb: ,,Sunt oameni care, spalandu-se pe obraz, isi murdaresc mainile"!...Astia au si obrazul gros, si mainile deja murdare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...avem si noi partea noastra de vina si ma uitam cu admiratie la ce fac turcii, bulgarii, grecii...si ma intrebam...de ce, ei pot?

      Ștergere
  2. Da, bravo! asa este...jos palaria pentru oamenii de rand din aceste tari.

    RăspundețiȘtergere