sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Domne, daca se cere!!

Indiferent de varsta, sex, religie sau nationalitate, atat de multi ''mananca'' acelasi lucru - vulgaritatea. Mass-media ne-o serveste zi de zi. Telespectatorii sunt ca intr-o mare gradina zoologica, in care vizitatorii nu le dau decat ce vor ei. Si, pentru ca aceasta mancare este mai usor de obtinut, omul din fata televizorului renunta la principiile si gusturile sale, multumindu-se cu ce i se ofera. Dar este oare normal?
Inainte era nebunia telenovelelor. Gospodinele lasau orice treaba pentru o ora de ''Alejandro o iubeste pe Mercedes''. Cand episodul se termina, suspinau (''O, Alejandro'') si se intorceau la treburile lor.
Astazi, pasiunea pentru telenovele parca a mai scazut, dar s-a impamantenit moda show-urilor: tate certandu-se si paruindu-se in direct pentru lucruri care nu stiu cat ii intereseaza pe telespectatori, reality-show-uri in care X o inseala pe Y si e filmat cu camera ascunsa (desi nu se prezinta catusi de putin realitatea, ci sunt ''scene'' jucate de actori ). Serialele cu Ona si Viorel Lis , cu elevi batausi, cu homosexuali, travestiti, glume deocheate si obscenitati, ni se prezinta defiland pe toate posturile si in toate tabloidele.
Ce ni se spune cand cautam raspunsuri pentru aceasta deraiere morala? ''Domne, daca se cere...'' . Dar, cine a cerut asa ceva?
In mijlocul acestei invalmaseli este mintea omului. Pentru ea se pun in miscare toate aceste strategii, pentru controlul ei.
Din acest punct de vedere, nimic nu s-a schimbat fata de la era lui Impuscatu'. Si Impuscatu' ne dadea sa ''mancam'' tot ce voia el, numai ca ''hrana'' era pe atunci saracacioasa. Bine, bine, veti zice, Impuscatu' ne indopa cu ''Ceausescu, Romania!'' , in timp ce acum avem o varietate de emisiuni, din care putem alege.

E acelasi lucru. Cum pot spune ca este acelasi lucru? Simplu!

Pentru ca nici atunci si nici acum nu primim ''hrana'' de care avem nevoie pentru a ne dezvolta moral, intelectual, spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu