joi, 30 mai 2013

Viaţa, pe pilot automat!

Oare cum ar fi daca am privi viata aceasta ca pe un miracol, ce ni se ofera zi de zi prin fiecare zâmbet, emotie ce apare atunci când vedem, citim sau auzim ceva frumos ...si – de ce nu? – savurând ca pe un spectacol evenimentele cotidiene, de zi cu zi, pe care în mod obisnuit nu le observam, deoarece functionam, zic eu:‘’pe pilot automat’’. Da, aşa facem fiecare dintre noi! Eu am constientizat acest lucru datorita unui film (‘’Click ‘’, cu Adam Sandler) pe care l-am revazut saptamana aceasta.  Prima data îl urmarisem doar ca pe o comedie, acum însa, ceva – poate un deja-vu – m-a atentionat cumva ca si eu însumi, în cea mai mare parte a timpului, ‘’funcţionez pe pilot automat‘’. De pilda, duminica dimineata, în drum spre bucatarie, m-am gândit: ‘’Ar fi fost bine daca aş fi dat întâi drumul la laptop, ca sa porneasca între timp si apoi sa vin aici pentru a pregati sendvisurile!’’ ...mai târziu observând ca pornisem deja laptopul, însa nu-mi mai amintesc momentul. Sigur ca mai exista si posibilitatea de a-i fi dat drumul cu puterea mintii, nefiind primul eveniment ce se întâmpla doar pentru ca m-am gândit la el. De atunci încoace m-am observat eu pe mine, controlându-ma în permanenta, pentru ca, bineînteles, nu-mi doresc ca viata sa mi se scurga traita ‘’pe pilot automat‘’.
Întrebari ca: ‘’Oare am încuiat usa?‘’ sau ‘’Cum suna gluma citita în ziar? ...doar m-a amuzat foarte tare!‘’ sau exclamatii de genul: ‘’Vai, cum am putut sa uit, sa cumpar...?!‘’ reprezinta oare pierderi de memorie ori ne-am obisnuit sa lasam: ''pilotul automat'' sa ne conduca viaţa?
Tu ce crezi?

6 comentarii:

  1. Majoritatea oamenilor isi traiesc viata in starea de zombi, lasand carma propriului lor destin in mana subconstientului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca privim Viața ca o linie de producție.

    RăspundețiȘtergere
  3. f tare articol…tin sa iti marturisesc ca eu incerc sa ies de pe pilot automat, am lucrat intr-o corporatie timp de 2 ani, acasa intrasem intr-o rutina,etc..mi-am schimbat radical viata, mi-am dat demisia, incerc sa fac “quality time” cu copii mei, cu prietenii si fam mea, ma dedic unor cauze si voi face ceea ce imi va adduce satisfactii personale nu materiale.asa ca acest articol imi dovedeste ca am facut miscarea cea buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte fain articolul. Ma regasesc in multe idei. Eu mi-am dat seama ca sunt efectiv un sclav al scocietatii si punct. Dar trebui sa ma misc. Se vede ca scrii din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  5. De fapt pilotul automat este menit sa protejeze pilotul viu, uman, in cazul unui avion. Am fi morti de oboseala daca n-am da din cand in cand pe pilot automat, adica pe o rutina care sa nu ne faca sa ne stresam prea tare.

    RăspundețiȘtergere