marți, 14 mai 2013

Reputatia si caracterul!


Pentru astăzi am considerat important un citat din Napoleon Hill, referitor la reputația și caracterul omului. Într-o perioadă atât de tulbure, în care de multe ori rațiunea te face să pui la îndoială aproape orice, atunci când sufletul și inima ne sunt amenințate, ne refugiem în modele. Căutăm repere morale, atât în oamenii de lângă noi sau în personalitățile pe care societatea ni le scoate în față, cât și în înțelepciunea aflată între coperțile cărților.

Napoleon Hill (26 octombrie 1883 – 8 noiembrie 1970) a fost un celebru autor american de cărți de literatură motivațională. Cercetările întreprinse de el Hill au vizat credințele personale și rolul pe care acestea îl au asupra succesului. Între 1933 și 1936, a fost consilier al președintelui american Franklin D. Roosevelt. “Tot ceea ce mintea unui om poate concepe și crede, ea poate realiza” este unul dintre citatele cele mai reprezentative ale lui Napoleon Hill.

Iată un fragment al acestui autor, referitor la reputație și caracter:

“Reputația ta este ceea ce cred oamenii despre tine, Caracterul tău este ceea ce ești tu cu adevărat.

Tu vrei ca Reputația și Caracterul tău să coincidă, dar concentrează-te asupra Caracterului.

Poate că ești capabil să-i păcălești pe ceilalți, cu privire la ce fel de persoană ești, dar rareori acest lucru durează pentru o perioadă lungă de timp.

Cea mai sigură cale pentru ca Reputația și Caracterul tău să coincidă este să îți trăiești viața în așa fel, încât nimic din ceea ce faci să nu te poată face de râs, dacă ar ajunge public, în paginile unui ziar.

Un Caracter bun înseamnă să nu te abați de la principiile etice, chiar dacă toți cei din jurul tău o fac. Îți construiești un Caracter bun, făcând întotdeauna lucrul corect, pentru că este corect să faci așa.

Un comentariu:

  1. Chestia cu ziarul nu mai e de actualitate. Oamenii, cuminti si ,,morali", cu greu isi fac loc prin mass-media. Acum, fara cel putin un strop de imoralitate, nu mai razbati pe nicaieri. Pentru oamenii obisnuiti ai mass-mediei reputatia e un fleac.
    Cat de naiv a putut sa fie sociologul Durkheim: ,,societatea e un focar de moralitate''!

    RăspundețiȘtergere