joi, 16 noiembrie 2017

Cum se fabrica?

Consideram ca este firesc sa existe in jurul nostru multe obiecte care fac parte din lumea moderna: lifturi, ciorapi de dama, cai ferate subterane, ghete de fotbal, bani, pasta de dinti, anvelope, etc. Dar lucrurile aparent simple sunt adesea produsul unor procese tehnologice extraordinare si in acelasi timp, sofisticate. Pe masura ce lumea moderna se automatizeza si se mecanizeaza, noi ne indepartam tot mai mult de intelegerea modului in care se fabrica lucrurile, si de miraculoasele realizari tehnologice care stau la temelia vietii in secolul 21.

Modul nostru de viata confortabil, modern, se bazeaza pe geniul si inventivitatea inginerilor care gasesc solutii, si pe viziunea designerilor industriali care se straduiesc mereu sa faca lucrurile mai rapid, mai bine si mai ieftin.
In urma eforturilor depuse s-au creat uriase armate de roboti, lucratori gigantici, zanganind si bazaind departe de privirile noastre, in fabrici, in mine subterane, pe varf de munte sau in adancurile oceanelor.
Va recomand sa mai vizionati din cand in cand emisiunile de pe Discovery !! Si, in mod special: Cum se fabrica? Nu-i in noapte tarziu pe la 19-19.30... si veti afla secretul lucrurilor obisnuite sau fiind curiosi sa aflati cum se poate ca, in marile aeroporturi, desi avioanele aterizeaza la intervale de doar cateva minute, nu se ciocnesc...totul este perfect organizat...Lucrul asta ne cam lipseste noua romanilor...:(
Din blogosfera romaneasca va doresc o zi faina!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu