miercuri, 15 mai 2013

Amenintare pe facebook! Virusul se raspandeste pe chat!

Ameninţare pe Facebook
Ameninţare pe Facebook
O noua varianta a virusului, a aparut în ultimele zile  raspândit sub forma unor asa zise linkuri care directioneaza spre mesajele de pe chat-ul Facebook! Virusul face o singura actualizare pentru a-și instala cea mai noua versiune.
Virusul este împachetat într-o formă noua, scopul fiind acela de a evita soluțiile antivirus. Softul periculos are astfel capacitați rootkit, putând in unele cazuri să împiedice antivirusul sa efectueze actualizarile de securitate. Dorkbot poate, de asemenea, spiona activitatea utilizatorilor în browser. În afară de mesageria instant, virusul se poate raspândi şi prin dispositive USB. 
Utilizatorii nu trebuie sa dea click pe mesaje care, deşi par fotografii, sunt de fapt fișiere executabile.
La descărcare, ele instalează  un software periculos ce oferă atacatorilor control asupra calculatorului infectat. În general, este periculoasa executarea unui astfel de fișier (cu extensia ‘.exe’) indiferent dacă este primit de la prieteni sau de la persoane necunoscute, prin intermediul programelor de mesagerie instantă (Facebook, Yahoo Messenger etc.)
În ultimii doi ani, Bitdefender a constatat o creștere a numarului de viruși propagați prin rețele sociale, cel mai adesea prin scam-uri de pe Facebook. În România, cele mai populare sunt de mesajele de tipul: "vezi cine ți-a văzut profilul."

Un comentariu:

  1. Buna

    Am incercat sa te contactez pentru o posibila colaborare pe pagina de contact dar nu se vede codul capcha si nu te pot contacta.
    Ma poti contacta prin contul de facebook https://www.facebook.com/mamicamea nu pot sa pun email-ul aici pentru ca risc sa primesc spam

    RăspundețiȘtergere