marți, 14 mai 2013

Agricultura, foraje- puturi.

                                                                  sursa: EUforaje.ro

Irigatiile sau, mai degraba, lipsa lor, sunt una dintre cele mai mari probleme ale fermierilor din ... Asa ca, multi fermieri au cautat surse de apa ieftina si sigura.

Cat costa "o apa"? 

Pentru realizarea unui foraj, inclusiv montarea retelei electrice si a sistemului de automatizare, Constantin Spinciu a platit 30.000 euro. In momentul de fata, are 4 foraje functionale, cu care iriga 200 ha (50 ha/foraj). Costul de functionare este de 120-150 euro hectarul de exploatare, iar o aripa de ploaie costa 10.000 lei. 
Productiile realizate in conditii de irigare sunt foarte bune: 8,5-9 t/ha la grau, 7,5 t/ha (samanta in sac) la porumbul de samanta, 7 t/ha la fasole pastai (cultura a doua). Mediile pe exploatatie (irigat si neirigat) la floarea-soarelui si rapita sunt de 3,4-3,6 t/ha. 

8 comentarii:

  1. Pentru unii, un puţ înseamnă viaţă!

    RăspundețiȘtergere
  2. si pentru plante e acelasi lucru!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna articol mult succes in continuare la scris !

    RăspundețiȘtergere
  4. Recomand sa va faceti un put sau o fantana pentru a economisi bani in perioada secetoasa si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi se pare ok raportul calitate pret, am gasit oferte de foraje puturi apa la preturi intre la 200 lei pana la 90 euro fara tva pentru metrul liniar sapat. Pretul am inteles ca variaza in funtie de diametru, debit si materialele folosite. Am primit si transport de la depozit pana la santier a materialelor gratuit. Voi ce parere aveti ?

    RăspundețiȘtergere