duminică, 24 martie 2013

Ora pământului


Ce a asta? Stăm una bucată oră fără curent. Cum să crezi că salvezi Pământul oprind curentul 1 bucată oră odată la un an?! Waw!!! Acea categorie socială care se calcă în picioare pentru tigăi la reducere şi care a mers buluc să voteze un mitocan, pentru glumele lui şi după şi-a cumpărat o pungă de seminţe, să scuipe pământul...îl şi salvează...O aberație totală, dar dacă doriți consolare, putem presupune că, eventual, o să murim mai târziu cu o oră.
Din moment ce prin definiția evenimentului îți dai seama că e o chestie imposibil de realizat, nu înțeleg de ce să trag din priză toate aparatele din casă. Nu mai bine pun mâna pe o mătură, că e destulă mizerie pe bucata asta de pământ, pe care stăm vremelnic sau pun, băi un copac, o floare... Și dacă jumătate din populație ar întrerupe curentul, tot aia ar fi. Dacă e să murim toți peste o lună, o să murim, că dacă ar trebui să se producă un cutremur devastator nu se va mai produce fiindcă ați tras voi frigiderul din priză pe 23, seara, la oră fixă! Sunt curios ce părere au despre asta pacienții din spitale care sunt ținuți în viață doar de aparate. … ar fi ca-n bancul ăla: ”Băieți, luați o gură mare de aer că schimbăm o siguranță!”.

Încercați să puneți în balanță peste 4miliarde de ani de evoluție a Terrei cu 1 bucată oră în care, prin absurd, toată planeta ar întrerupe curentul. Înțeleg că se vrea a fi ceva legat de dezvoltarea durabilă și poate chiar ar fi dacă unitatea de timp ar fi doar o cifră, iar acea oră simbolică ar fi prezentă în mintea consumatorilor în fiecare zi și n-ar mai pleca de-acasă lăsând TV-ul și PC-ul mergând sau nu şi-ar mai arunca pachetul de Dunhill şi pet-ul de Coca-Cola din  Jepp Wrangler Freedom Edition, pe pământul proaspăt arat...da pe marginea autostrăzi, fireşte!

3 comentarii:

  1. ;)
    Eu ma gandeam aseara la treaba asta. Nu zic ca nu e o treaba buna si nici rea. Se incearca a se repara putin din tot raul, insa e foarte putin. Da eu na gandeam aseara ca noi romanii am tot salvat pamantul pe vremea tovarasului. Imi amintesc ca se stingea lumina in fiecare zi cate o ora, nu doar o data pe an! Parca asa....;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...asa-i, ai dreptate ...noi l-am salvat inaintea lui Bruce Willis ...

      Ștergere
  2. Eu cred ca se incearca sa ni se implementeze ideea ca avem cat de cat un cuvant de spus pe l;umea asta. Asa cum spuneai si tu nici macar cat o picatura intr-un ocean nu inseamna o ora, deci e ceva numai si numai propagandistic.

    RăspundețiȘtergere