marți, 12 februarie 2013

Papa Benedict se retrage


Papa Benedict, si-a anuntat retragerea incepand cu data de 28 februarie, datorita varstei sale inaintate. Este un anunt fara precedent in istoria moderna a Bisericii Catolice. 
Si, totusi un precedent istoric cu un Papa care s-a retras din fruntea Bisericii Catolice s-a petrecut in 1294, cu Papa Celestin al V-lea, care dupa 4 luni de pontificat s-a retras, invocand motive legate de varsta si oboseala fizica. Presiunile politice a acelor vremuri fiind si ele un factor demn de luat in seama!
Papa Benedict s-a declarat ingrijorat in numeroase randuri de faptul ca omul contemporan occidental refuza transcendenta, intr-un moment in care in Occident majoritatea oamenilor nu mai adera la marile religii sau sunt in cautare.
In februarie 2012, Benedict al XVI-lea l-a numit pe Arhiepiscopul Greco-Catolic, Lucian Muresan, cardinal al Bisericii Catolice.
De mentionat faptul ca intr-o carte interviu, Papa evocase posibilitatea demisie in cazul in care nu se va simti in stare sa continue.
Cati dintre muritori, si aici ma refer in mod special la cei cu functii si demnitati inalte, au taria de a recunoaste ca nu sunt (sau nu mai sunt) capabili sa-si duca indatoririle cu care au fost investiti in bune conditii, la indeplinire ! Gestul Papei Benedict XVI pare de neconceput intr-o tara ca a noastra in care valorile sunt rasturnate cu fundul in sus. Moralitatea, cinstea, corectitudinea, onoarea si responsabilitatea sunt exemplele pe care le da Papa intregii lumi debusolate.
Puteti citi scrisoarea adresata credinciosilor catolici aici: greco-catolica.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu