vineri, 8 februarie 2013

Internetul in Romania !

Cati utilizatori de internet credeti voi ca sunt in Romania? Greu, raspuns!
3 milioane? 5 milioane? 8 milioane? Facebook, zice ca sunt 5,6 milioane de conturi romanesti! Breeze Mobile raportează 6 milioane de conexiuni mobile. Interstat zice ca 9 milioane.
SATI, aia care măsoară multe dintre siteurile de top din România, raportează 4,1 milioane pe zi. Mai punem 100.000 care au fost bolnavi în ziua aia și n-au putut intra pe net sau sunt în concediu în străinătate sau pur si simplu nu au avut chef și…cam asta e piața. Pana la urma cati utilizatori sunt, ca tot nu am aflat! Voi?

Sursa: motorul de cautare Google Romania


Ca întodeauna, “depinde”. Depinde de ce se intelege prin “utilizator internet.”
Daca vorbesc de oamenii care intra in fiecare zi, probabil ca cifra SATI e aproape de adevar, daca scadem din ea numarul de oameni care au doua sau mai multe device-uri, care sunt vazute ca utilizatori diferiti. Deci poate 2 milioane de oameni care intra zilnic, sau aproape zilnic daca nu-s “bolnavi în ziua aia”. Dar asta e o definitie foarte stricta.
La celalalt capat al spectrului, sunt utilizatori ocazionali, cand situatia “o cere”: au de cautat ceva, de trimis un email, de vorbit cu rudele pe skype, in general persoanele mai în varsta. Facand niste simplificari grosiere, iese cam asa:
- cei peste 65 de ani n-au intrat niciodata si nici nu vor intra
- din cei intre 50 si 65 de ani, 50% folosesc ocazional netul
- din cei sub 50, vasta majoritate folosesc (macar) ocazional netul
Pe estimarile astea ajungem la o cifra maximala pe la 10 milioane de oameni care stiu ce aia net. Pe cati dintre ei poti conta efectiv depinde de specificul aplicatiei tale, de exemplu un site de joburi e mai aproape de plafonul superior, in timp ce un site de stiri de cel inferior.
Hai, ca v-am ametit cu explicatiile si studiul meu. Asa fac si multi dintre cei care "sondeaza piata", adicatelea cercetaeaza!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu