miercuri, 20 februarie 2013

4 ore de sport, campionate si modificare la sponsorizare


Premierul Victor Ponta are cateva "idei fixe", spunea un jurnalist. Deci, nu-i rau, eu vreau patru ore de educatie fizica adica, 4 ore de sport pe saptamana in toate si subliniez cuvantul, toate scolile din România. E de bine! De rau nu are cum sa fie!
Pai 4 ore de educatie fizica, inseamna multa miscare pentru sute de mii de copii anchilozati in fata calculatorului, pentru sute de mii de copii obezi pentru care sportul este doar acela care se vede la televizor si mai rar pe la stadion, cand e vreun meci mai important... Cifrele studiilor arata ca peste 40% dintre copiii români sunt supraponderali, peste 750.000 dintre ei sunt obezi, iar statisticile inregistreaza, an de an, doar cresteri la aceste capitole.
Un alt motiv ar fi ca sportul iti poate da si-o paine! Foarte mulţi campioni din România, dar nu numai, au ajuns să facă sport de performanta pentru ca erau saraci. "Am alergat de foame" spunea, acum cativa ani, o campioana de atletism...si exemple gasim la toate disciplinele sportive, de la box la natatie, de la volei la fotbal. Din copii astia, care vor face patru ore de educatie fizica in fiecare saptamana, or sa apara probabil campionii de peste zece ani. Si mai trebuie adaugat la cele patru ore de sport si niscaiva campionate nationale scolare, pe discipline sportive...
In concluzie: 4 ore de sport, plus infrastructura unor campionate nationale scolare, plus ( si aici e buba) modificarea de urgenta a Legii Spnsorizarii. A spus-o Regele, ca-i o lege stramba din anii"90, am spus-o si eu aici, dar guvernantii ... se fac ca ploua...
Daca introducerea celor patru ore de sport nu este insotita de cele doua masuri, o sa iasa Un Mare Fas!

PS. Daca ar fi fost dupa mine:)) ...eu zic ca o disciplina sportiva obligatorie n-ar strica in scolile din Romania, cum nu strica nici in scolile din Franta!!

2 comentarii: