joi, 17 ianuarie 2013

Recomandare in online

 Cred ca anul acesta, in online, va fi o lupta interesanta intre Google, care  va pune accent din ce in ce mai mult pe Google +. si  Facebook.  Recomandarea mea, pentru bloggeri este sa aveti instalat pluginul pe site-ul vostru, chiar daca nu se compara cu cel de Facebook. Gigantul nu se va lasa batut usor in aceasta lupta cu Facebook si sunt convins ca vom vedea chestii foarte misto in aceasta directie.
  Facebook, nu sta nici el cu mainile in san si a facut o miscare interesanta a lansat motorul propriu de cautare Graph Search Beta 
  Daca pe motorul de cautare Google folosim cuvinte si fraze, pe Facebook vom cauta aceste cuvinte cheie pe baza relatiilor cu prietenii nostri.Exemplu:vom putea face cautari precum fotografii la Sinaia facute de prietenii mei sau hoteluri de pe litoral la care au stat prietenii mei sau restaurante chinezesti la care au fost prietenii mei sau prieteni din Brasov carora le place sa schieze sau  filme noi vazute de prietenii mei, etc. Deci, totul se invarte in jurul cunostintelor utilizatorului. Faptul ca acesta va fi un motor de cautare pe baza de recomandari si in baza a ceea ce au facut persoanele cunoscute va fi un plus enorm. Ratele de conversie ar trebui sa fie considerabil mai mari. Pornind de la asta, companiile vor investi si mai mult in customer service si satisfactia clientilor, deoarece un simplu comentariu negativ ar putea sa insemne procente in rata de conversie din Facebook Search.
Asadar, anul 2013 va fi un an in care remarketing-ul 3.0 (cum il numesc unii) va fi la putere si la baza cautarii pe baza de recomandare. Iar cei care reusesc sa faca primii acest mix complex intre informatii despre utilizator si comportamentul lor online vor avea cel mai mult de castigat.

2 comentarii: