marți, 29 ianuarie 2013

Reality-show ! Analiza mea!

Peste tot in lume, industria de spectacol si de televiziune a produs numeroase reality show-uri de foarte mare succes. Fie ca acestea emisiuni au fost si sunt realizate in stil documentar, fie ca sunt cu tematica istorica sau de stiinta, matrimoniale sau politiste, emisiuni de makeover sau drame realiste, ele au fost si sunt populare.Nu stiu, cati stiu ca acest gen de emisiune a pornit din Statele Unite ale Americii de unde s-au imprastiat la nivel global. Fiecare televiziune de divertisment are in prezent, in grila de program cel putin un reality show, iar acestea fac deliciul publicului.
Idei ciudate, realizare exceptionala, precizie, normalitate, celebritate si personaje puternice, acestea sunt calitatile reality-urile din ziua de astazi. Ce a început ca un experiment a devenit un gen major, care se dezvolta de la an la an si ajunge o industrie aparte.
Pentru azi, mi-am propus sa va pun doar doua intrebari, ideea mi-a venit sambata cand am luat telecomanda si am dat peste: emisiunea MFPM, reality show-ul difuzat de Antena 1.
Deci, prima intrebare: Voi, urmariti emisiunile de tip reality-show?
Si-a doua intrebare: De ce credeti ca au succes, astfel de show-uri, in Romania?Am sa mai zic ceva, ca nu-i frumos sa intreb si, eu sa nu-mi spun parerea.
Cred ca unii (sunt multi uitandu-ma pe ratingul emisiunilor de acest gen) s-au saturat de clisee si vor ceva real. Si vor ceva in care sa se implice. Sa conteze si ei, prin parerea lor, prin votul lor. Cumva, oricum, nu conteaza cum .Si mai e si chestia aceea: ce vine de afara e bun. Si, daca e din America cu atat mai bine.
Si, mai cred ca publicul care se uita la telenovele (in fapt, tot povesti de viata), si anume un public mai in varsta este principala tinta a acestor emisiuni !
Hai, ca am incheiat "analiza"! Salutari blogosferice tuturor :-) . 









3 comentarii:

  1. Salut!
    Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
    :) Un an nou fericit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere