joi, 24 ianuarie 2013

Cum construim


Intr-un oras modern,  problema locurilor de parcare isi face simtita prezenta. Una dintre cele mai intalnite probleme la casele noi este incercarea proiectantului de a utiliza la maximum spatiul, inghesuind garajul la subsolul casei. In cazul unei case foarte apropiate de strada, panta devine foarte abrupta si aproape imposibil de utilizat. Sigur, garajul va ajunge depozit pentru compoturi si muraturi. Asadar trebuie sa stii cat esti dispus sa investesti si sa stii, ca un garaj presupune o investitie mult mai mica decat o camera, de exemplu.
Deci, trebuie sa-ti planifici bine bugetul si atentie nu vei reusi sa recuperezi investitia decat in proportie de 40%, daca vei vinde casa. Daca ai planuri pe termen lung legate de locuinta ta, nu trece cu vederea benefiicile pe care un garaj ti le poate aduce. Pe langa faptul ca iti protejeaza masina, e si un spatiu excelent de depozitare si iti goleste casa de obiectele nedorite.
Trebuie sa lucrezi cu  o firma de constructii autorizata si sa iti exprimi clar dorintele tale, pentru a fi sigur ca vor fi implementate cat mai aproape de ceea ce ti-ai imaginat. Consulta-te si cu un arhitect, el iti va putea da sfaturi legate de dimensiuni si de standarde de constructie, precum si informatii legate de partea tehnica si de integrarea garajului cu intreaga locuinta.
Ideal pentru un garaj ar fi dimensiunile de 10x8 metri, iar inaltimea tavanului cel putin 3 metri, ca sa ai suficient spatiu de depozitare. Daca garajul este la nivelul solului, e indicat sa prevezi o usoara panta pentru podea, cu partea mai joasa spre iesire. Aceasta va ajuta la evacuarea apei, cand speli prin garaj. Planseul, sa fie din beton acoperit cu vopsea speciala pentru podele, astfel incat petele de ulei si murdarie sa poata fi curatate usor si nu uita sa adaugi un banc de lucru. Asta in cazul in care esti amator de bricolaje in timpul weekend-ului. Pe pereti poti fixa etajere si suporturi pentru scule.
Pentru usa garajului am atasat acest link: www.scharx.ro/usigarajsectionale.

2 comentarii:

  1. si pretul, cat costa?

    RăspundețiȘtergere
  2. bun! dar piara constructiilor e in cadere libera, dar preturile sunt in crestere. Ca la noi, la nimenea!

    RăspundețiȘtergere