luni, 7 ianuarie 2013

Brasov !


Ma gandeam si eu asa sa mai fac o plimbarica prin Brasov. Ia sa va descos putin. Ce imi recomandati la orasul acesta?  Unde ma pot caza? Ce as putea vizita?
Din ce m-am informat pe internet, pe pagina Booking Expert, as putea sa ma cazez la Hotel Adabelle (pentru ca nu vreau sa-mi deranjez rudele!). Acesta este amplasat in centrul istoric al orasului Brasov. Camerele dispun de Tv prin cablu, telefoane, baie cu dus. Hotelul are o sala destinata conferintelor, terasa interioara si exterioara si dispune de parcare.
Ce facilitati are?Pai, internet wireless, plata cu cardul, restaurant, room service, seif la receptie, si multe altele le gasesti, daca navighezi. In plus daca ai o prezentare de afacere sau un proiect poti opta pentru sala de conferinta.
Ce as vizita in acest oras? Sa va zic din ce stiu !
Piata Sfatului, pentru ca  este cel mai cunoscut si cel mai vizitat loc din oras, pentru ca reprezinta in primul rand un loc de relaxare, dar si un punct de plecare spre cele mai multe obiective turistice din Brasov. Aici se organizeaza diverse evenimente artistice, culturale, concerte in aer liber sau targuri.
Poarta Schei. Aceasta a fost ridicata in anii 1827-1828 pentru a usura comunicarea cu cetatea a locuitorilor din Scheii Brasovului.
Poarta este construita din piatra si caramida in stil clasic, aspectul sau fiind acela de arc de triumf. Poarta este strapunsa de trei intrari, una principala de mari dimensiuni in mijloc si doua intrari mai scunde in stanga si in dreapta care sunt destinate pietonilor.
Parcul Rudolf este primul parc construit in Brasov, in anul 1903. Dupa interminabilele modificari, parcul a fost redat publicului, in 2007. Fantana distrusa la inceputul anilor `90 a fost refacuta si adusa la forma initiala.
Turnul Alb. Acesta tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca,are un plan de semicerc inchis, avand partea rotunjita indreptata spre deal, iar partea sudica spre oras.In interiorul Turnului Alb erau construite cinci nivele de galerii de lemn pentru aparatori si paznici. Partea superioara a turnului era prevazuta cu creneluri.Intrarea in Turnul Alb se realiza pe o scara mobila, printr-o usa in partea dinspre oras a turnului.
Voi ce imi mai recomandati sa mai vizitez in Brasov? Sunt foarte multe obiective turistice in Brasov ! Asadar, astept sfaturile voastre si in privinta locurilor de cazare!


2 comentarii:

  1. in Poiana Brasov nu ai cum sa te plictisesti! Chiar si in cazul in care esti aflat in cautarea unui loc cat se poate de calm si relaxant, Poiana Brasov poate reprezenta o solutie pentru tine. Nu este nimic mai placut decat o drumetie in aer liber!

    RăspundețiȘtergere
  2. e superba zona. ce-a mai frumoasa, in opinia mea!

    RăspundețiȘtergere