marți, 22 ianuarie 2013

Aveţi HDD extern?

Azi, m-am gândit să vă descos un picuţ şi doresc să-mi spuneţi câţi dintre voi aveţi montat la calculatorul sau laptopul pe care-l utilizaţi frecvent, un HDD extern, adică un Hard disk extern. Ştiţi acea zicală: "că tot păţitul e priceput". Da, aţi ghicit, eu sunt păţitul .
Într-o zi m-a "lăsat" calculatorul şi, cum era firesc, am apelat la nepotul meu, care la rândul lui mi-a trimis un specialist. Nu sunt un cunoscător al acestui domeniu, cel al reparaţiilor, dar el specialistul mi-a recomandat, după ce mi-a reparat calculatorul , să-mi achiziţionez şi să-mi montez un astfel de HDD extern, pentru că îmi doream o capacitate mai  mare de stocare externă! Deci, a trebuit să apeleze neapărat la un HDD extern. Zis şi făcut ! Am cumpărat, de pe internet, un HDD extern  Asus Super Slim de 30GB 1.8 inch cu USB 2.0., ca cel din imagine, la care am primit şi garantie 24 de luni, iar specialistul la montat foarte rapid. Acum am o viteză de transfer mult mai mare atât la scriere cât şi la citire. Acesta este un avantaj clar faţă de stick-urile USB care folosesc acelaşi port.
Tot de la specialist am aflat că, din ce în ce mai multe plăci de bază şi laptopuri, sunt livrate cu aşa ceva(HDD extern). Şi, singurul dezavantaj al HDD-ului extern este sensibilitatea la şocuri. Dacă a căzut de pe masă în timpul funcţionării, probabilitatea de a se defecta este mare. Chiar şi atunci când este transportat, un şoc puternic poate defecta mecanismul capului de citire. Deci, eu ţin cont de sfatul specialistului. Chiar este priceput băiatul, m-a convins !
Hai, s-aveţi o zi bună şi nu ezitaţi să-mi răspundeţi, la întrebare !

Un comentariu: