luni, 10 decembrie 2012

Schimbare


În următorii ani vom asista la o schimbare radicală, completă, căreia ziarele şi cărţile nu îi vor face faţă.
Când vorbeşti cu oamenii despre asta, îţi răspund: „Iubesc senzaţia pe care ţi-o dă hârtia!“. …Şi mie îmi place să simt, atunci când citesc., acel miros de hârtie şi de cerneală. Nu sunt convins că e suficient asta, ca să le facă să trăiască. Şi eu mai  iubesc ,  senzaţia pe care mi-o dă un tablou, dar nu umblu cu el în geantă pe stradă! Odată ce un obiect nu mai are o valoare utilitară, ne descotorosim de el. Relaţia dintre scris şi bani se transformă.
Nu există încă nicio cale prin care se poate stabili un preţ pentru ceea ce scriu oamenii pe internet. Dar cred că în cele din urmă se va întâmpla şi asta. Fiindcă cititorii nu vor vrea să citească gunoaie. Or, din moment ce totul e la liber, ceva va trebui să devină valoros. Din păcate, nu se va întâmpla imediat. Cei care au astăzi 20 şi 30 de ani vor trece printr-o perioadă foarte grea până când piaţa se va aşeza, o perioadă care va  fi grea şi pentru editori. Ei controlează piaţa distribuţiei, iar aceasta dispare.
Sursa.Will Self, scriitor
preluare dupa :albertalexasport

2 comentarii:

  1. Asa cred si eu...Cartea, asa cum o stim, s-ar putea sa dispara. Nici nu stii cat de rau imi pare. Am si scris ceva legat de asta...acum vreo 2-3 luni...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa ne adaptam noilor tendinte ...

    RăspundețiȘtergere