luni, 3 decembrie 2012

După dealuri !


  Titlul nu are un semn de întrebare la sfârşit, pentru că e o certitudine. „Dupã dealuri (Beyond the Hills)“,ultimul film regizat de Cristian Mungiu, este cel mai bun film despre România din ultimii 20 de ani. Pe lângã jocul impecabil al Cosminei Stratan (maicaVoichiţa), filmul exceleazã pentru cã reuşeşte sã povesteascã cu acurateţe despre o felie groasã asocietãţii româneşti, fãrã sã foloseascã tuşe tari şi nici ingredientele succesului facil: sexul sau violenţa.
În „Dupa dealuri“ nu veţi vedea nici imagini aluzive despre calugãriţe lesbiene şi nici albul ochilor tras peste irisul unui exorcizat.
 „Dupã dealuri“ spune povestea a douã fete care au crescut împreunã şi care se reîntâlnesc dupã câţiva ani de despãrţire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania sã o ia cu ea pe Voichiţa , prietena ei din copilãrie de care se simte încã foarte ataşatã. Voichiţa şi-a gãsit însã calea în credinţã, iar maicile printre care trãieşte la mãnãstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodatã. Alina luptã cu toate puterile sã recâştige afecţiuneaVoichiţei, fãcându-i pe cei din jur sã se întrebe de unde vine forşa care o animã.
 Cam ...asta ar fi povestea filmului . Da, să nu vă mai reţin ...mergeţi şi-l vedeţi !!

Sursa: cinemagia.ro

3 comentarii:

  1. Am vazut filmul ! Chiar mi-a placut si ti-l recomand si tie ,daca nu l-ai vizionat

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa am starea sa-l caut si sa-l vad curand. Imi trebuie insa o stare cat de cat. Deocamdata n-am. Cred ca destul de bun, altfel nu-l premiau... :)

    RăspundețiȘtergere