luni, 19 septembrie 2016

A fi prieten!

Uneori te trezesti dimineata si te intrebi de ce m-am trezit? Ti-e lene sa te dai jos din pat, dar totusi o faci. Incepe o alta zi, dar pare a fi aceeasi rutina de ieri. Te speli, bei o cafea, iti incepi activitatile…la fel ca in fiecare zi. Insa azi iti vine in minte o intrebare care nu te lasa in pace, te chinuie pana afli un raspuns. Am prieteni?
Iti  dai seama ca sunt multi care ofera zambete si cateva saluturi banale pe care le fac doar din obligatie sau politete, dar putini sunt cei care iti sunt alaturi. Prietenii adevarati sunt un aur veritabil, pe care ii pastrezi nu din interes, ci pentru ca alaturi de ei te regasesti in propria-ti fiinta. Cineva spunea ca o prietenie isi pierde intensitatea… Ei bine, nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. Daca o prietenie este intradevar o prietenie, ea se traieste cu aceeasi intensitate, sau poate cu una mai mare… Insa daca doar afirmi ca esti prieten si actiunile tale dezmint ceea ce spui, atunci nu e prietenie. Pentru fiecare a fi prieten e un lucru diferit…
  Multi au fost, putin au ramas. Sita vietii are grija sa pastreze ceea ce este bun si curat… Presupusii prieteni(e) raman doar simple amintiri, dar chiar si asa raman pentru ca eu chiar am crezut in ei/ele… Dar viata te invata ca trebuie sa te descurci singur… si daca ai un prieten(a) adevarat(a) el/ea va ramane, nu trebuie sa-l pastrezi ci doar sa fii tu…

11 comentarii:

  1. Vor exista mereu oameni are te vor rani, asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cum stim, prietenii ni-i legem noi, asa ca ii alegem in functie de pasiunile, calitatile si insusirile noastre. Un prieten bun e si cel care iti da un sfat bun, si cel care iti spune adevarul, desi doare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prietenii adevarati sunt rari, iar prietenia adevarata dureaza uneori o viata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adesea ma intreb cata prietenie adevarata mai exista in oameni...rar mai vezi prietenii care sa supravietuiasca timpului si distantei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am scapat de chinul întrebarii asteia. Când ma scol dimineata ma întreb: "Cât mai am pâna ma duc acasa dincolo si ma vad cu ei?".
    Mai am o saptamâna!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. On-topic. Important este să nu ne pierdem încrederea în noi dar mai ales în oameni. :)
    Off-topic.Ai un bug cred. De câte ori vreau să intru la tine primesc un avertisment de viruşi. De ce? Vrei să verifici?

    RăspundețiȘtergere
  7. Iuliana: Tin cont de sfatul tau!

    alexasport: Sunt de acord cu tine.

    andreea toma :Indiferent daca spui ca ai prieteni adevarati, NIMENI nu poate intelege ce se intampla in sufletul tau!

    RăspundețiȘtergere
  8. loopoo:Cel mai bun prieten e cu tine la rau si la bine ... E ciudat cand cel mai bun prieten iti da tepe sau te "vinde"! Nu-ti vine sa crezi, nu realizezi ...

    Dan: Revedere placuta:))

    mitzaabiciclista: Multam de vizita. O sa verific!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca exista ceva "pentru totdeauna". Oricat de buni ar fi prietenii nostri adevarati, noi nu evoluam in acelasi ritm cu ei, si vine un moment in viata cand diferenta devine pregnanta si nu mai putem continua pe acelasi drum. Este un fapt real, si cei care se chinuie sa intinda o relatie mai mult decat ii este dat nu au decat de pierdut.
    Sigur, sufletul nu uita niciodata o emotie, si legatura poate ramane neatinsa la un anumit nivel, insa e subtila si de cele mai multe ori imperceptibila constient.

    Dar asta e doar parerea mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Amiuţa:Ai mare drepatate…ochi sunt cei care exprima fiecare emotie a sufletului...Parerea mea:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Se intampla ceva cu blogul tau. Nu stiu daca e intentionat sau nu, dar la unul din doua click-uri imi deschide o pagina cu top bloguri sau ceva (n-am avut rabdare sa citesc, ma agaseaza asa ca o inchid cat pot de repede).

    Se poate elimina sau ... am dat cu bata-n balta si ti-am stricat reclama voita? :)

    RăspundețiȘtergere